Jump to content

Ovha na nekretnini (kuća)


MalaTija

Preporučene objave

Imam par pitanja. Prijateljica je dobila ovrhu od banke zbog neplaćanja kredita na kuću u kojoj je 1/3 vlasnik. Kuća je procijenjena na 1 200 000 kuna, od kojih je njezin udio 400 000kn. Potraživanja od banke su 80 000kn. Pošto je ona 1/3 vlasnik, kuća nije etažirana, kako će oni uspijeti prodati nekome kuću na javnoj dražbi? Može li banka prodati kuću i isplatiti preostale vlasnike? Što se događa ukoliko banka ne uspije prodati njezin udio vlasništva?

 

Imam još jedno pitanje vezano uz isplatu toga kredita; mogu li joj njezina djeca prepisati dio svojeg građevinskog zemljišta (jednu manju česticu) u vrijednosti od 80 000kn pa da se u svrhu toga obustavi ovrha nad kućom i tereti se navedeno građevinsko zemljište koje bi ona prepustila banci? Zanima me postoje li takvi slučajevi u praksi i tolerira li se to?

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka će se uknjižiti u vlasništvo dijela kuće. Kako će to rješiti, mislim na prodaju dijela kuće, nikako, dok ostali ne daju suglasnost za prodaju. Ako banka ipak ide u prodaju gadno će se namučiti i mislim da se zaje.....

Vi možete banci ponuditi zamjenu sredstva ovrhe, dio kuće za parcelu. Morate im pismeno to predložiti ili preko njihovog odvjetnika! Sve ovisi o vama što vam je važnije.

Ili, prodajte sami parcelu, namirite dug banci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija