Jump to content

Zdravstveno osiguranje studenata


Maki5

Preporučene objave

Dragi forumaši,

imam problem sa zdravstvenim osiguranjem moje kćerke koja studira u Italiji a građanka je Republike Hrvatske sa stalnim boravištem. Naime, za boravka u Hrvatskoj i inače, ne može ostvariti pravo na punu zdravstvenu zaštitu kao i ostali studenti koji studiraju u Hrvatskoj!? U HZZO-u kažu da ne mogu priznati potvrdu da je redoviti student koju je izdalo sveučilište u Italiji!?? Ne može ostvariti niti ostala prava i povlastice na koje imaju pravo studenti koji studiraju u Hrvatskoj. Može li mi netko objasniti zašto je to tako i savjetovati kako da moja kćer ostvari prava za koja je zakinuta. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To morate pitati onog koji je čini mi se od 01.01.2009. godine ukinuo tu osnovu osiguranja koja sada "fali" Vašoj kćeri, naime to je ukinuto Zakonom koji uređuje i taksativno nabraja osnove osiguranja.

 

Tako dugo dok vaša kći ima status redovnog studenta u Italiji, a ukoliko se Zakon ne promijeni nažalost ostat će tako kako su vam rekli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija