Jump to content

konzumiranje opojnih sredstava


Sothis

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Obraćam Vam se radi bilo kakvog savjeta u sljedećoj "zgodi".

 

Naime,sinoć sam imao scenu iz američkih filmova na graničnom prijelazu. Zaustavili su nas, te mene, nakon standarnog pregleda dokumenata, zamolili da izađem i podvrgnem se testeru za opojna sredstva. Imam dužu kosu i malo bradice, te sam odmah stigmatiziran pod okriljem "sex, drugs & rock'n'roll" bande.

Naravno, prihvatio sam tester jer sam bio uvjeren da nisam pozitivan na ništa od navedenog jer inače ne konzumiram nikakve opijate, alkohol niti zloupotrebljavam lijekove.

Nakon testiranog uzorka sline, pokazano je da sam pozitivan na THC. I tako, noge mi se posjekoše i gastritis opet proradi u meni, nije mi jasno kako i zbog čega jer to ne konzumiram. Pretresli su vozilo i sve, čak je i pas došao koji je cijelo vozilo prošnjuvao i nije pronađeno ništa. Oduzeli su mi vozačku dozvolu na osam dana te ću dobiti sudski poziv i želio bih uručiti žalbu.

 

Naime, prije pet dana sam imao napadaj alergije i bio sam u hitnoj gdje sam primio kalcij i rinolan (antihestaminik), te mi je isti propisan i imam potvrdu od dežurnog liječnika za sve navedeno. Prije godinu i pol dana sam isto tako imao napadaj, no tada sam bio u kritičnom stanju i dali su mi letizen i ostale medikamente. Tako da sam imao doma te tablete. Po sastavu su slične kao i rinolan jer su obe spadaju pod antihestaminike, no nisu u istoj kategoriji. Danas sam bio u Domu Zdravlja gdje mi je potvrdio liječnik koji mi je dao medikamente prije četiri dana, da je 99% uvjeren da je razlog letizen jer ima Cetirizina u njemu te je to razlog po kojem je rezultirao test pozitivnim.

Tu tabletu sam konzumirao prije četiri dana , u 3h ujutro te nisam upravljao vozilom do sinoć kada se ova zgoda i dogodila. Psiho - motoričke sposobnosti su mi bile normalne, bez ikakvih znakova koji se pojavljuju kod konzumacije halucinogena, kanabisa i sličnoga. Tako da sam, recimo - ni kriv ni dužan nastradao.

Posjedujem svu papirologiju o izdanim lijekovima, kao i potvrdu liječnika, čak i do fiskalnog računa lijekova :)

 

Znači, sudski spor će biti pokrenut pa bih Vas zamolio ovom prilikom za bilo kakav savjet.

 

Hvala najljepša

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provjerom vaše IP adrese utvrđeno je da se nalazite u susjednoj Bosni i Hercegovini, ja ću odgovoriti na način kao da će se postupak ipak voditi u Hrvatskoj, s rezervom da je sasvim realna mogućnost da sam doveden u zabludu.

 

Vidim da se kužite u kemijske sastave opojnih tvari i običnih lijekova, pred sudom će se iznijeti dokazi o prisutvu tvari pronađenih u vašem organizmu, a nasuprot toga će te vi složiti neku drugu priču i priložiti nekakav "fiskalni račun" moguće iz susjedne Bosne i Hercegovine.

 

Naravno da će te posjedovati vjerodostojnu i neoborivu povijest bolesti na osnovu koje će vas sud osloboditi odgovornosti.

 

Ako bilo koji vaš dokaz ipak nije toliko vjerodostojan da sud povjeruje u vašu priču, slijedi kazna od 5.000 do 15.000 kuna koja se može umanjiti za 66%, moguća je i zatvorska kazna umjesto novčane u trajanju do 60 dana koja se može izreći i u uvjetnom obliku, a moguća je i zaštitna mjera zabrane upravljanja od 1 mjeseca do 2 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem Vam na brzom odgovoru.

 

Svjestan sam kako će se postupak voditi u Hrvatskoj, te isto tako o novčanoj kazni kao i zabrani vožnje - to sam saznao već sinoć. U kemijske stvari bi se trebao kužiti jer ipak, lakše mi je raspitati se,pročitati kao i informirati se, nego platiti određenu, masnu svotu novca radi banalne stvari.

Rečeno mi je isto tako, da sve od sada ovisi o odluci sudca, te da mi isti može umanjiti kaznu ili eto, poništiti ju. Podvrgnuo bi se i testirao krv, kao i urin jer smatram kako je ovaj način naravno precizniji od testera, pošto me ne bih slali na vađenje istoga ako je tester toliko "siguran". Samo ne znam bi li to mogao obaviti u Bosni i Hercegovini ili moram u Hrvatskoj?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija