Jump to content

naknada za udomitelja


biciklist1

Preporučene objave

Dao sam zahtjev za udomiteljstvo krajem prošle godine i dobio sam Rješenje o Udomiteljstvu u tradicionalnoj udomiteljskoj obitelj i ono je pravomoćno već duže od mjesec dana. Budući da sam ujak djetetu kojem sam skrbnik i udomitelj, zanima me da li uopće imam još pravo na udomiteljsku naknadu obzirom na promjene Zakona o Udomiteljstvu (NN 90/2011) koji kaže ako se radi o "srodničkom udomiteljstvu" nemam pravo na udomiteljsku naknadu.. (ako sam dobro uspio shvatiti).

Isto tako me zanima da li mogu koristiti bilo kakve druge vrste pomoći (uplata za maturalno putovanje djetetu, financijska pomoć za knjige na početku školske godine....) na temelju ovog rješenja o udomiteljstvu.

U Centru za soc.skrb mi zasada ništa ne znaju reći jer su zatrpani drugim predmetima, pa molim za pomoć.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

U tijeku je izmjena Zakona o udomiteljstvu ali srodnički udomitelji i nadalje neće ostvarivati pravo na udomiteljsku naknadu - dijete ima pravo na opskrbninu koja iznosi od 1800 do 2000 kn mjesečno...i što je dostatno za pokrivanje troškova djeteta koji se odnose na hranu, odjeću, obuću, izlete i sl...Mnogo srodnika podiže djecu koja su zbog nekih tužnih priča u njihovim životima ostala bez mogućnosti odrastanja uz roditelja i bez ostvarivanja te opskrbnine jer smatraju to svojom obiteljskom obvezom..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija