Jump to content

tekuči račun


Marinovski

Preporučene objave

Postovani,

 

Radim u jednoj firmi u Zagrebu te placu dobivam na tekuci racun preko zagrebacke banke a ujedno sam i njen korisnik i od prije. Prije nekih godinu dana moj direktor je zatrazio od mene kao i jos nekoliko djelatnika da bi placu dobivali preko Hypo banke. Razlog tome je bila suradnja mog direktora odnosno firme s doticnom bankom te da bi moja firma uspjela dobiti kredit banka je "uvjetovala" da jedan dio djelatnika otvori tekuci racun u njihovoj banci te bi na taj racun stizala i placa.

Direktor je rekao da je to samo privremeno pa smo i pristali na to iako osobno mi to nije pasalo. Tada je direktor trazio da mu fotokopiramo osobne iskaznice kako bi ovi u banci otvorili tekuce racune.

Tekuci racuni su se otvorili te su i prva bankovna izvjesca pocela stizati na moju kucnu adresu, to je bilo otprilike jednom mjesecno. Naravno uz prvo bankovno izvjesce banka je trazila da dodem podignuti svoju bankovnu karticu. Nisam podignuo karticu jer sam ja i dalje dobivao placu preko zagrebacke banke i tako je to ostalo. Tako da uopce nisam koristio njihov racun.

Naravno troskovi na tekucem racunu od Hypo banke su se lagano gomilali ( to su njihovi troskovi odrzavanja racuna, kamate pa opomene... to je sve bilo u izvjescima koja su dolazila meni na kucnu adresu.

Direktora sam obavijestio nekoliko puta o tome te je rekao da ce kontaktirati Hypo banku obzirom da je on I otvorio racun..

Nekih zadnjih sest mjeseci nisam dobivao nikakva izvjesca iz Hypo banke pa sam ocekivao da je direktor ipak rjesio odnosno zatvorio taj racun.

Medutim prije nekoliko dana kontaktirali su me iz Hypo banke te su mi rekli da je dug vec oko 300 kn. te da ce on i dalje rasti. Da bi ja kao trebao podmiriti te troskove te zatvoriti racun ukoliko ga ne namjeravam koristiti.

Zanimljivo kako je racun s nula kuna skocio na dug od 300 kuna.

Sada me zanima da li Hypo banka ima pravo ( zakonski ili bilo koji drugi nacin mene teretiti za taj dug )!?!.

Ovdje bi htio naglasiti da mi nismo nista potpisivali ( nikakve dokumente odnosno ugovore izmedu mene i Hypo banke, znaci bez ikakvog potpisa....). Karticu nisam nikada podignuo, placa mi nije nikada sjela na njihov racun te na tom racunu nije bilo nikada nikakvog prometa

Pitam se da li je banka uopce imala pravo otvoriti racun bez mog pristanka odnosno bez ikakvog ugovora te nije li to protuzakonito !???? Oni su otvorili racun na temelju fotokopirane kopije osobne iskaznice koju im je predao direktor moje firme.

 

Firma ide uskoro u stečaj, tako da od firme neće biti ništa.

 

Molim Vas za savjet te Vam se unaprijed zahvaljujem !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, drastično sam vam skratio naslov jer je njegova dužina protivna pravilima foruma.

 

Drugo, banke nadzire Hrvatska narodna banka, opomene koje ste dobili pošaljite u

 

Hrvatska narodna banka,

Trg hrvatskih velikana 3,

10002 Zagreb, Hrvatska

 

i to pismeno, preporučeno sa povratnicom u kojem tražite da im naprave nadzor poslovanja.

 

Gospoda iz HNB-a su vam dužna dati odgovor, znam da im se to ne da raditi, najviše me zanima koje će riječi izabrati u obrazloženju i opravdanju svoga nerada.

 

Volio bi da me demantirate dijamentralno suprotnim odgovorom iz HNB-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Evo da se samo javim da je sve riješeno. Kontaktirao sam HNB ( zaštita potrošaća) putem e-maila te sve objasnio. Oni su kontaktirali Hypo banku da provjere. I danas sam dobio pismo od Hypo banke da se ispričavaju................ te da su zatvorili račun, kažu da su pogriješili.

 

Hvala na savjetu da kontaktiram HNB

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija