Jump to content

Komunalne naknade povrat - legalizacija bespravne gradnje


kruskone

Preporučene objave

Legalizirao bih bespravnu gradnju tj.gradnju po kojoj nisam gradio 2003 godine.

Naime, uslijed dugog čekanja građevinske dozvole i smrti partnera umjesto dvojnog objekta s cca 550 kvadrata ostavši u gabaritima po projektu i dozvoli napravio sam manju kuću cca 350, platio sve komunalije i ucrtao u ZK.

Zanima me da li imam pravo na povrat preplaćenih komunalija i da li to lokalna zajednica isplaćuje s obzirom da su oni i dobili novce.Imam još sve uplatnice i nije problem dokazati uplate iz 2003 godine.

hvala ,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je tema Upravnog prava.

 

Nalazite se na klizavom terenu i vjerojatnost da ce te dobiti novce natrag su male. Da li Vam je ponistena gradjevinska dozvola a za dobijanje koje ste platili taj komunalni doprinos ili je ona postala pravomocna? Dalje bi ste trebali utvrditi da li je nadležna jedinica lokalne samouprave potrošila taj novac za ono sto su vam napisali u rjesenju.

 

Ukoliko Vam je dozvola pravomocna nemate uvjete za trazenje zbog zastare koja se u ovom slucaju racuna po Opcem poreznom zakonu i iznosi tri godine od isteka godine u kojoj vam je nadlezna jedinica lokalne samouprave bila duzna izvesti radove iz rjesenja.

 

Ukoliko Vam je dozvola iz nekih razloga ponistena imate uvjete za trazenje novaca no trebali bi dokazati da ih grad / opcina nije potrosio namjenski i podnijeti zahtjev za povratom sredstava (porez placen bez pravne osnove).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija