Jump to content

Preseljenje majke - kako s viđanjem djeteta?


Doug

Preporučene objave

Razveden sam i otac predivne djevojčice od 3 godine. Nakon razvoda majka je s njom živjela u kući udaljenoj 3 minute hoda od mene, tako da sam dijete mogao vidjeti kad sam god želio, znači nismo se vodili sudskom presudom o viđanju djeteta, već usmeno dogovarali, i to je savršeno funkcioniralo.

 

Pritom moram napomenuti da majka uvijek ima sebe na prvom mjestu, a tek onda dijete i njezine interese. Uvijek vođena time da prvo ugodi i smjesti sebe, pa tek onda nju. Dijete je više vremena kod mene i bake i djeda, nego kod majke - kad je bolesna, ja uzimam bolovanje i s njom sam doma. Uvijek sa mnom stiče nova iskustva, izlazimo u park, igralište, na bicikl, dok majka većinom sjedi s njom kod kuće... Ponosan sam što mi je dijete uvijek na prvom mjestu i da ne postoji osoba koja bi mogla išta predbaciti u vezi odnosa sa tom prekrasnom djevojčicom...

 

Sada je majka, nakon 6 mjeseci veze sa muškarcem, odlučila, zajedno s djetetom, odseliti u manji grad, udaljen oko 120km. Odlučila je otići iz djetetu poznate sredine i odvojiti ga od oca, djedova i baka, teta i ujaka, sestrična, prijatelja iz vrtića, promijeniti mu cijeli svijet naglavačke, a sve zbog toga da opet ONA bude dobro financijski zbrinuta, koliko sam mogao zaključiti iz nekih razgovora. A što ako za 6 mj ona zaključi da to ne ide i taman kad se dijete priviklo na novu sredinu, opet se vrati ovamo i ajmo sve ispočetka? Opet dijete strada...

 

Pritom sam reagirao i upozorio je da ću u slučaju njenog preseljenja sudski tražiti da dijete nadalje živi sa mnom, te da ću ići na sud isključivo zbog dobrobiti djeteta, a ne zbog nekog inata ili bilo čega sličnog.

 

Da li su ovi argumenti dovoljno jaki da sud donese "pravilnu" odluku? Da li pomažu svjedoci koji će reći da je bolje da dijete ostane sa mnom? Što učiniti?

 

S druge stvari, bojim se da, ako izgubim na sudu, ću si zatvoriti sve mogućnosti oko dogovora s majkom u vezi viđanja djeteta, ili da će to viđanje biti svedeno na minimum...

 

Hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ako se bojite da ćete izgubiti na sudu, najbolje vam je onda da ništa ne poduzimate jer vam nitko na temelju ovih informacija ne može reći kakva će biti sudska odluka, a naročito ako znamo da se većina sutkinja vodi rodnim kriterijem i diskriminira djecu i očeve.

 

Ali ako se odlučite da zaštitite interes svog djeteta na oba roditelja, reći ću vam nekoliko činjenica.

Legitimno pravo svakog djeteta je pravo na oba roditelja. Roditelj koji planira odvesti sa sobom dijete, a da se prije toga sa drugim roditeljem nije dogovorio oko legitimnih prava djeteta, nije dobar roditelj.

Dakle, vi sada možete:

1. tražiti od djetetove majke, s obzirom na preseljenje, da se dogovorite oko novih "susreta i druženja" djeteta i vas i od suda zatražiti, u tom smislu, da donesu novu odluku

2. Kako je u interesu djeteta mijenjati okolinu na koju se već naviklo, vrtić, prijatelje itd? Dali će u novoj sredini imati sve ono što ima sada? S obzirom na te okolnosti možete predložiti sudu izmjenu odluke u pogledu povjeravanja djeteta na zajednički život.

 

Ukoliko se odlučite za varijantu 2., pred nadležnim Centrom i na sudu, bavite se isključivo djetetom i djetetovom dobrobiti i svojim odnosom sa djetetom,a ne djetetovom majkom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija