Jump to content

Tvrdnja bez dokaza da je dio čestice tuđi


yasminkay

Preporučene objave

Čestica nikad nije dijeljena, od kad se vodi u gruntovnici i u katastru, nikad nije mijenjana ni u kojem pogledu, osim u vlasništvu.

 

Susjeda me tuži jer tvrdi da je njen otac za 25 litara maslinovog ulja i nešto sijena, kupio dio moje čestice prije više od 70 godina( znači za vrijeme okupacije i fašizma-Talijani? za što se trebalo, ako je istina, po zakonu imati obnovljeni ugovor, a nema ni osnovnog o tome) na Murteru. Kao dokaz daje da je ona ili otac postavio vrata, koja su postavljena na ulaz u taj dio moje čestice, da ima zid pregradni koji je postojao od prije , te da ima jedini ključ za ta vrata drvena koja joj ja preporučam da skine, kako bih ja mogla koristiti i taj dio.

 

Jedina pogreška moja i mojeg pokojnog muža bila je što smo na njene tvrdnje da je to njeno, a nakon što smo ustanovili da nije (katastar, gruntovnica,usklađena kvadratura, preirs iz katastra koj odgovara stvarnom stanju i kupoprodajni ugovor), odlučili joj prešutno ostaviti uvjerenje o tome, jer je starija i mislili smo ju ne sekirati dok je živa. Uostalom nismo ni imali dovoljno novca za uređenje cijele čestice, već smo restaurirali i preuredili dio do pregradnog zida ( kuća je bila ruševina bez vrata i prozora, bez greda i krova, bez stepenica za kat, jer je iz 16-17 stoljeća i nitko u njoj nije živio bar 150 godina.

 

Moja reakcija uslijedila je lani, kad je susjeda počela rušiti neke zidove unutar moje čestice, te kada sam nakon odlaska u katastar primijetila da je netko neovlašteno, bez mojeg znanja, znači krivično, poduzeo neke radnje i precrtavao po mojoj čestici olovkom i rukom( ne bi vjerovali, ali to je osobno učinio vrlo visoki dužnosnik katastra u Šibeniku). Na moje traženje da se to vrati u stanje kakvo je bilo i prijetnjom da ću otići u USKOK, stanje se je vratilo o čemu čak imam i riješenje. Ali susjeda sad tuži i dalje svojata i moj dio a i sada i dio od druge susjede.

 

U tužbi sam našla hrpu pogrešaka, krivo interpretiranih brojeva čestica, vlasnika, brojeva posjedovnih listova, brojeva ZK uložaka u preambuli i u obrazloženju tužbe.

 

Navodi se svjedokinja koja je u vrijeme prije 70 i više godina kako ona piše, a po mojoj računici mogla imati 6-16 godina ( danas ima 80-86 godina), pa je sporno i čak i to da li je bila udana za čovjeka koji je nama prodao moj dio ( koji je čist, a svejedno me tuži) . Svi navodi govore da je kupljeno nešto od nekoga koji nije ni posjedovao to što je prodao..što nije nikako moj problem......

 

U dokaz prilaže i neku skicu (tko je mogao napraviti skicu, a da ona vrijedi na sudu?), tvrdi se da je katastarski preris za cijeli lokalitet netočan, tko to može tvrditi, kad moja čestica čak i fizički odgovara crtežu iz katastra? Da li o toj netočnosti mora postojati neka službena tvrdnja ?

 

Ako je geodet radio skicu, a odnosi se na moju česticu, da li je trebalo i mene zvati?? Mislim da da.

 

 

Kako da odbacim na brzinu na sudu koji je zakazan za 20.06.2012 sve te tvrdnje i općenito tužbu, da li da koristim sve te krive činjenice ( za koje me nije briga da li advokat nije baš ušao u tematiku ili je pisar pisao krivo), a početna kriva činjenica jest da je moje prezime krivo napisamo na isti način na jednom mjestu u tužbi a na tri mjesta u pozivu na ročište. Ne bi li se to trebalo ispravno napisati i ponovo poslati s ispravnim prezimenom??

 

Žao mi je da mi je poštar dao pismo, a ja nisam odmah vidjela da je krivo i moje prezime ( jedno slovo koje bitno mijenja prezime).

 

Hajde upomoć, kako da se postavim?????? kako da brzo to riješim?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija