taratara objavljeno: 11. lipanj 2012. Dijeli objavljeno: 11. lipanj 2012. Molim da mi netko jasno kaze i navede clanak Zakona o radu koji regulira prehranu sezonskih radnika i radnika opcenito i ovlasti koje sve poslodavci tokom sezone imaju prema sezonskim radnicima. Moj slucaj: dorucka NEMA- radi se od 6-18, niti jedan radnik nema odredeno radno jesto, vec svi rade sve, prvi obrok je u 11 sati i to se jede RUCAK od dana prije. Neki dan nije bilo struje ni plina,pa se taj rucak morao jesti hladan, jer su frizideri prazni i nema niceg za jest.. izmedu se radnici trebaju hraniti o svom trosku, a receno je prilikom prijave za to radno mjesto da imaju obroke u hotelu, iduci obrok je u 18 sati.. Na plazu se smije ici SAMO AKO TO DOPUSTI POSLODAVAC, kojeg se mora pitati da li se smije, tokom svog slobodnog vremena ici na kupanje.. Gosti koji dodu u hotel imaju omjer prehrambenih namirnica- 1 pasteta 1 gost.. znaci 10 gostiju - 10 pasteta i ne nadopunjava se, ako nestane.. osoblje kupuje kruh za sebe dan prije za dan kasnije, a ne friski i to 1 struca za 10 radnika.. kupuje se jedan jogurt - 1l na 10 radnika i jedna malo veca pasteta na 10 radnika.. Pa nek mi netko kaze, kojim Zakonom se regulira prehrana radnika i ponasanje poslodavca??? zar su ljudi svinje jos uvijek, za odredene ljude i u 21. stoljecu?? uz opasku: taj hotel 11. lipnja, jos uvijek nema ni jednog jedinog gosta.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 12. lipanj 2012. Dijeli odgovoreno: 12. lipanj 2012. Prehrana ne radnika ne regulira Zakonom....... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.