Jump to content

dali se može izvući koji penez ovrhom?


ivan699

Preporučene objave

Ako netko može pomoći ili, još bolje, ako ima odvjetnik koji će preuzeti slučaj. Ukoliko se naplati, pola-pola se dijeli. :) Štorija o radniku i njegovoj jadnoj firmi, konkretno o dugovanjima prema radniku u 2 slučaja, davni i friški dug. :)

 

Radi se o jednoj tvrtci koja još uvijek posluje (naglasak je na „još uvijek“ ). Plaći se zadnji trag gubi za Božić prošle godine. O čemu se radi?

 

1. slučaj : Prije 7 godina (slika 1) nije isplaćeno nekoliko plaća i firma je otišla u stečaj. Otada postoji dug od 50 000 kn koji do danas nije isplaćen, a što se vidi u privitku. Nakon toga, firma je kupljena, izašla iz stečaja i do prije Božića je plaća manje-više bila redovita, nakon čega ju je zameo vjetar. Konkretno, zanima me dali se taj novac može naplatiti ili je nastupila zastara??

 

2. slučaj. Navedeno, znači, plaća zadnja za Božić, i opet je pokrenut ovršni postupak? Znači, firma trenutno nije u stečaju, nego normalno radi bez plaća radnicima :) . Zanima me koliko traju takvi slučajevi na sudu i kakve mogu biti presude?

 

 

Uglavnom, radi se o radniku koji će u penziju za manje od godinu dana, tako da će, ukoliko postoji mogućnost da se izvuče bilo kakav novac, biti veoma sretan! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija