Jump to content

ZABA ovrha


LICKO

Preporučene objave

Bok

imam ovrhu od ZABE (Ovrha je od strane javnog bilježnika poslana u FINU) pa me zanima dali postoji nekakva mogućnost da nakon plaćanja duga ,dogovorim otplatu kamata na rate...?dali zna netko..

Naime kamate su mi sada koliko i sam dug,a sad sam u situaciji da mogu platiti samo dug...jel bojim se da će inače taj dug trajati godinama!Inače trenutno nisam zaposlena.Ovrha je od strane javnog bilježnika poslana u FINU.Bila bih zahvalna ako netko ima kakav odgovor.

hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

morate otići u finu i vidjeti na čemu ste, te se tamo dogovoriti.

do sada sam iz prakse čula da su ljudima ponudili samo 2 mogućnosti: njihovo glavno pitanje je da li želite otplatiti dug u cjelosti ( iako je veći ) ili vam se otvara zaštićeni račun i uzima trećina primanja.

meni su se naplatili sami u cjelosti

eh da i za naplatu u cjelosti gleda se na državni prosjek plaće,a ne tvoj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ja bih samo ispravila nekoliko sitnica:

u Fini se ne može postići nikakav dogovor o načinu plaćanja ovrhe, u ovom slučaju oni su samo posrednici koji daju nalog da s vaših računa banka prenese sredstva na račun ovrhovoditelja. U mogućnosti ste otvoriti račun za zaštićena primanja te na taj način zaštititi 2/3 plaće ukoliko je ona jednaka ili manja od prosječne neto plaće u državi ili 2/3 prosječne neto plaće u državi ukoliko je vaša veća.

U slučaju da želite podmiriti dug (bilo u potpunosti, bilo djelomično) dovoljno je da uplatite sredstva na bilo koji od vaših računa a naplata će se izvršiti automatizmom.

 

Moj savjet: čim prije u poslovnicu Fine (bilo koju) otvoriti zaštićeni račun; ukoliko budete mogli/htjeli podmirivati više od 1/3 mjesečno, samo položite novce na bilo koji od svojih računa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija