Jump to content

odgovornost odvjetnika


malacici

Preporučene objave

Pozdrav!

Nisam sigurna da li je ovo pitanje dobro upućeno , no molim nekoga da mi odgovori na slijedeće pitanje: da li je odvjetnik odgovoran ako savjetuje klijenta da dođe do željenog cilja kršenjem zakona?

Konkretno, u sporu smo sa susjedima oko međe iako postoje fizičke oznake na terenu(granično kamenje) i to stare preko 100 godina. Oni traže 2 m preko tog kamenja i osporavaju među.

Problem je kada netko od nas pokuša očistiti taj "sporni" dio zemlje od korova ili smeća koje oni nabacaju oni nazovu policiju i prijave kršenje javnog reda i mira.

Zatim nama u kuću dođe policija i pravi zapisnik što je nama vrlo neugodno,a zadnji put mi se sin prepao da zašto policija traži tatu.

Saznali smo da im je takav postupak savjetovao njihov odvjetnik.

Pitanje: smije li odvjetnik savjetovati takvo nešto, mogu li ja prijaviti odvjetnika komori, mogu li tužiti odvjetnika i njih za rušenje ugleda i klevetanje?

Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Vi trebate ići na sudsko uređenje međe.Kao susjed imate pravo čistiti do polovice suhozida i imate pravo rezati sve što prelazi Vaš zračni prostor ,ali samo ono što prelazi a ne recimo

cijelo stablo čije grane prelaze na Vaš posjed.

Ako Vi čistite njihovu stranu tada imaju pravo pozvati policiju. Niste naveli na koje kazneno djelo odvjetnik potiče Vašeg susjeda . To što susjed pozove policiju ne spada u KD klevetu.Takav savjet odvjetnika da njegova stranka pozove policiju nije zabranjena.

Bilo bi dobro da se ne uzrujavate ,već da pokušate u zakonskim okvirima uz pomoć

pravno educirane osobe riješiti svoje probleme.

Sigurno je da će institucije riješiti Vaš problem.Svaki problem treba pokušati rješiti hladne glave na miran način ,njegujući susjedske odnose .Pobjednici u svakom sporu su oni koji imaju snage malo popustiti.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija