Jump to content

USKOK-zapljena imovine


hajduk

Preporučene objave

Uskok je temeljem uhićenja 7 ljudi u organizaciji (za preprodaju droge) zapljenio i imovinu koja je tobože stečena kaznenim djelom.

Skupinu se tereti da je kazneno djelo počinila od polovice 2008 godine do kraja 2008 god. Sve to bi i imalo logike, da imovina koju su oduzeli-zapljenili do okončanja postupka nije stečena puno prije počinjenja kaznenog djela (uglavnom, se radi o automobilima, motorima, brodovima) koji su kupljeni od 1998 do 2006 godine (što je u naravi minimalno dvije godine prije počinjenja kaznenog djela koje im se stavlja na teret). Koliko sam se ja uspio snaći u svim tim zakonima, zaključio sam da navedene pokretnine uopće nisu mogle biti predmet istrage (nego su oduzete isključivo iz obijesti i samovolje nekog u Uskok-u). Sve to mi je potvrdio i odvjetnik, da je sve oduzeto protivno zakonu. Nadležni sudac je malo po malo sve stvari vratio u roku od dvije godine.

E, sad me zanima mogu li tužiti državu-Uskok da mi nadoknadi štetu koju su prouzročili činjenicom da su mi neopravdano oduzeli auto i brod na dvije godine, ostavili ih samo na otvoreni parking pred policijsku postaju, te da su mi ih vratili u derutnom stanju (tako da sam morao uložiti u njih toliko koliko i vrijede da bi ih doveo u prvobitno stanje).

Još jedna jako bitna činjenica; ja nisam bio dio optužene skupine, i moja jedina poveznica s njima (jednim od njih) je što smo prijatelji i on je povremeno vozio moje auto (kad bih ja koristio njegov motor---mijenjali bi se), i što je 3 puta u toku ljeta vozio obitelj s mojim brodom na jednodnevni izlet. Ako su mi već oduzeli brod i auto zbog toga što su navodno stečeni kaznenim djelom, nisu li me trebali optužiti i za pranje novca???

Zanima me mogu li potraživati od države-Uskoka odštetu za prouzročenu štetu???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija