Jump to content

prekid bolovanja zbog komplikacija u trudnoći i ponovno zapošljavanje


lili40

Preporučene objave

Nalazim se u jednoj pravoj pravnoj zavrzlami pa molim pomoć ako itko zna.

Trutdna sam 7 mjeseci, već duže vrijeme na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći i komisija mi je odobrila bolovanje do 22.7.2012. kada mi počinje iredovan porodiljni dopust (45 dana prije termina poroda).

Problem je što imam ugovor o radu na određeno vrijeme koji ističe 30.6.2012. i poslodavac ga nikako ne želi produžiti. S druge strane, vlasnica sam d.O.o.-a koji je u mom 100% vlasništvu, ujedno direktorica i član uprave no ne i zaposlenik iste.

Zanima me mogu li s 30.6.2012. prekinuti bolovanje, zaposliti se u vlastitoj tvrtki i 22.7.2012. otići na redovan porodiljni? Nije u pitanju samo ostvarivanje prava na naknadu već i zakonska obveza budući da zakon kaže da kao vlasnica aktivne tvrtke ne mogu biti nezaposlena osoba (dakle moram raditi u vlastitoj ili nekoj drugoj firmi). Pitala sam pravnike na HZZO-u i na Zavodu za zapošljavanje, čak i privatno pravnicu za radno pravo no nitko ne zna pouzdano (pretpostavljaju da opcija prekid bolovanja i zapošljavanje do porodiljnog može proći).

Što zapravo moram i mogu učiniti? Zna li itko?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bolovanje se ne može prekidati ono je ocjena ovlaštanih doktora o privremenoj nesposobnosti za rad i pretpostavljam da se ni s medicinskog stajališta tvoja situacija koja je vjerojatno definirana kao "strogo mirovanje" zbog nečega ne može iznenada promijeniti, no nemaš nikakve brige oko prijave jerbo prema Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju možeš odnosno moraš podnijeti prijavu nakon tog 30.06. kao član uprave društva i tako ćeš biti osigurana i stupiti na rodiljni dopust, a kada sve to prođe, a poglavito privremena nesposobnost za rad, možeš i podnijeti odjavu kao član uprave društva i prijavu u radni odnos u svom društvu, kako već budeš odlučila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija