Jump to content

Otkaz, godišnji i bolovanje


shija

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam kompliciran slučaj, ali ću ga pokušati izložiti što jednostavnije.

 

Dakle, 30.11.2011. sam zaposlen na određeno vrijeme (godinu dana) u jednoj gradskoj firmi. Prema dogovoru sa tadašnjim direktorom moje mjesto rada (moj radni stol) nije bio u toj firmi nego u zgradi gradske uprave jer su svi papiri koje je trebalo voditi nalazili tamo (malo komplicirano da sve objašnjavam, ali sve u redu i po zakonu). U ugovoru o radu mi stoji kao mjesto rada samo naziv grada.

 

Prije 2 mjeseca su se dogodile neke političke pretumbacije i stari direktor dobija otkaz, a postavlja se politički podoban novi direktor. Od prvog dana počinju šikaniranja, prozivanja mene po medijima, najave da ću dobiti otkaz, uspoređivanje sa slučajem Buljubašić (kao da primam plaću, a ne dolazim na posao, mada samo da sam pisao sve prekovremene svaki mjesec bih mogao uzimati još jednu plaću, ali nebitno za cijelu priču).

 

Novi direktor mi sredinom 5. mjeseca šalje opomenu pred otkaz da je navodno uvidom u neku PJ (kod koje se ja uopće ne vodim) utvrđeno da nisam dolazio na posao. Očitujem se na tu opomenu navodeći da je sve dogovoreno sa bivšim direktorom, da sam ja uredno svaki dan na poslu (firmi se svaki mjesec iz gradske uprave šalje moja evidencija prisutnosti na radu) i da ukoliko se dolaskom novog direktora nešto promijenilo vezano za moje radno mjesto ja sa time nisam upoznat. Novom direktoru se očituje i gradonačelnik navodeći da je sve čisto i u dogovoru sa bivšim direktorom.

 

Kako mi ne bi propao godišnji ako dobijem otkaz, 31.05. uzimam godišnji do 12.07.

13.06. mi poštom, preporučeno stiže rješenje o redovnom otkazu uvjetovanom ponašanjem radnika napisano 31.05. (isti dan kad mi je dao godišnji, dao mi je i otkaz) sa otkaznim rokom 7 dana.

 

U obrazloženju se navodi da mi je poslana opomena na koju sam se ja očitovao i da unatoč opomeni i dalje nisam dolazio na posao. Također se pozivaju na članak zakona u kojem stoji da ukoliko djelatnik poslove obavlja van sjedišta tvrtke to mora biti navedeno u ugovoru što kod mene nije slučaj, jer sam potpisao standardnu šprancu ugovora kakvu imaju svi djelatnici.

 

Kako nisam mogao izdržati sva ta šikaniranja, a s obzirom na moju postojeću dijagnozu (PTSP) jučer (28.06.) sam otišao kod doktora koji mi je otvorio bolovanje. E, sad mene zanima što i kako dalje? Kada sam pričao sa doktorom rekao sam da mi se sprema otkaz (jer ja u biti ovo i ne smatram pravomoćnim pošto sam na rješenje uložio prigovor), ali mu nisam rekao da mi je otkaz već uručen. Doktor mi je rekao da ako u međuvremenu dobijem otkaz da mu odmah javim, jer navodno on mene može nakon otkaza držati na bolovanju još samo mjesec dana. Od kada je to? U zakonu o radu sam samo našao da otkazni rok ne teče za vrijeme bolovanja ili godišnjeg odmora. Gdje je to da se na bolovanju može biti samo mjesec dana ako se uruči otkaz. Jesam li ja u kakvom prekršaju što sam otvorio bolovanje nakon zaprimljenog otkaza? Što mi je sada činiti. Pričao sam sa nekoliko "pravnika", ali imam dojam da oni o materiji znaju manje od mene koji sam pročitao zakon o radu.

 

Znam da ovo sve izgleda kao meksička sapunica, ali vjerujte mi da mi nije namjera vući bolovanje mjesecima i sjediti kod kuće. Da sam to htio mogao sam već davno uzeti invalidninu i mirovinu što su mi nekoliko puta nudili, pa sam sve odbijao. Sve se nadam da će se za mjesec-dva strasti malo smiriti, jer je stvarno u mom slučaju sve čisto (možda malo zakonski nategnuto, ali je čisto) i da ću nastavit raditi. Nekoliko pravnika mi je reklo da će mi on vjerojatno dati otkaz, ali da imam jako dobre osnove za tužbu. Meni nije cilj tužiti nikoga, već samo pošteno raditi kao i do sada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija