Jump to content

Promjena prezimena u inozemstvu


Bruce

Preporučene objave

Je li to moguce? Vec odavno to zelim napraviti a nisam a ubrzo idem van HR pa me zanima je li to moguce obaviti u inozemstvu ili se tako nesto ne dozvoljava osim ako sam drzavljanin zemlje u koju idem? Znam da bi ovdje morao cekati neka dva mjeseca a idem za par dana pa me zanima jel moguce to napraviti u inozemstvu? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Promijena imena/prezimena se obavlja u maticnom uredu Vaseg mjesta stanovanja. Dakle, ako u inozemstvo idete samo na određeno vrijeme a ne mijenjate mjesto boravka za stalno onda tu promjenu morate napraviti ovdje. Promjena se sastoji od predaje zahtjeva, cekanja mjesec dana dok je zahtjev izvjesen na oglasnoj ploci, dobivanja rjesenja i odmah nakon toga (ako se odreknete prava na zalbu, dakle rjesenje postane pravomocno) izdavanja novih dokumenata na novo prezime. Tako da, ako u inozemstvo idete na krace vrijeme, mozete predati zahtjev i u ovih mjesec dana u inozemstvu se koristiti starim prezimenom. Ukoliko idete na dulje vrijeme, racunajte s tim da cete se nakon isteka ovih mjesec dana morati vratiti kako bi izvadili sve nove dokumente.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle tamo je nemoguce ako nisam drzavljanin i tako to? Idem tamo raditi. Zasad na godinu dana je viza, moguce da ce biti duze. Nisam siguran sto dobivam i kako to ide s mjestom boravka. Al uglavnom, nista ako nisam drzavljanin tamo ili?

 

Mislim da kuzim kako ide. Treba imai permanent resident status. I onda to moze preko veleposlanstva itd? Inace ne?

Ako je to to, razumijem. Hvala na pomoci.

uređeno: od Bruce
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija