Jump to content

oduzimanje prava roditeljima da žive sa svojim djetetom i odgajaju ga


aaaaah

Preporučene objave

Brak u kojem je rođeno dijete sada staro 5 godina razveden je u lisopadu prošle godine,bez ikakve odluke gdje će dijete živjeti. U rješenju o razvodu nije niti navedeno da dijete postoji (?!!!), a postoji i od rođenja živi sa bakom i djedom koji skrbe o svim potrebama djeteta. U CZSS usmeno je obrazloženo da je ovakva odluka donijeta iz razloga što Sud nije prihvatio prijedlog CZSC i sporazum roditelja da se dijete povjeri na skrb baki i djedu, te je tražio vještačenje roditelja.

Vještaćenje osobnosti roditelja ( ne "pravo" psihologijsko psihijatrijsko, već uobičajeno koje provodi psiholog u CZSS, jer za "pravo višestruko vještačenje CZSS nema novaca) provedeno je tek u trećem mjesecu o.g, dakle, 6 mjeseci nakon provedene brakorazvodne parnice (?!), a prijedlog Sudu nakon opisanog provedenog vještačenja oba roditelja te djeda i bake dostavljen je sudu nakon 3 mjeseca(opet?!).

Prijedlog Sudu je da se roditeljima oduzme pravo da žive i odgajaju svoje dijete, opet bez prijedloga da se dijete povjeri na skrb djedu i baki. Činjenica da dijete živi sa djedom i bakom navedena je u obrazloženju prijedloga Sudu.

Ovo znam nakon upita upućenog Sudu kada će biti rasprava, kojom prilikom mi je rečeno da će u izvanaparničnom postupku koji slijedi i zakazan je za rujan o.g. biti odlučivano samo o oduzimanju prava roditeljima da žive sa svojim djetetom i odgajaju ga,a ne i o povjeravanju djeteta na skrb djedu i baki, jer da to u prijedlogu Sudu nije ni traženo, te da će na raspravu biti pozvani samo roditelji i djetetov posebni skrbnik, a djed i baka ne.

Molim za odgovor: može li poseban skrbnik, djed ili baka tražiti uvid i kopije spisa koji

je dostavljen Sudu i tražiti dopunu prijedloga u smislu da se donese odluka o skrbi za

dijete? Mogu li djed i baka tražiti da budu pozvani na raspravu? Kakva uopće prava imaju djed i baka koji od svojih mirovina odvajaju za dijete i omogućavaju mu sve što je potrebno, uz mnogo, mnogo ljubavi.

Pozdrav svima koji čitaju i odgovore mi.

Baka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

sud nije mogao odlučiti o razvodu braku a da nije rješio i pitanje povjere djeteta i kontakte sa drugom roditeljom i sl..to što sud nije prihvatio Prijedlog i mišljenje Czss-a od u listopadu prošle godine ne znači da može ignorirati činjenicu da dijete postoji...s obzirom na vrlo složenu situaciju i očigledno nekakve pokušaje manipulacije od strane CZSS-a... morate uzeti u obzir da Vas nažalost na nikakav način nisu involvirali u postupak a centar jako dobro zna da vi postojite i da cijelo vrijeme dobro skrbite za dijete...UZMITE si odvjetnika...nemojte vjerovati onima koji Vam kažu da Vi kao baka i djed ništa tu ne može, morate se borite za unuka...on treba biti uz svoje najbliže biološke srodnike koji ga očigledno puno vole...niti jedan dom niti jedan srbnik ne može zamijeniti baku i djedu...SVE se može ali morate biti ustrajni i ne popustiti niti milimetra...pričajte sa nekoliko odvjetnika, nemojte dopustiti da Vas odgovore od borbe za svoje unuče!!!

 

Razgovarajte još i sa biološkim roditeljima Vašega unuka, kakav imaju problem, bilo bi najbolje kada bi se i oni malo trgnuli te se suprostavili Prijedlogu CZSS-a o oduzimanju roditeljske skrbi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, Bella019.

Ova vrlo složena i teška situacija je i nastala zbog bioloških roditelja, odnosno njihove nesposobnosti da budu roditelji ( oboje nezaposleni, psihički bolesni i još štošta, trajalo bi predugo da sve nabrojim).

Za odvjetnike, nažalost, nemamo financijskih mogućnosti, pa sam zato i postavila pitanje, da mi netko pomogne, ako može.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija