Jump to content

Internetsko poslovanje : Kako sastaviti uvjete korištenja kod internet trgovine ?


Concept

Preporučene objave

Dakle pokrećemo internet trgovinu sa odjećom koja će poslovati na području RH.

Zanima nas kako sastaviti (prema kojem zakonu / zakonima) uvjete korištenja (uvjete poslovanje) kako bi zaštitili poslovanje.

 

Dali takav dokument može sastaviti odvjetnik i koliko bi takva usluga mogla koštati?

 

Dali uvjeti korištenja podlježu copyright-u, tj dali je dozvoljeno kopirati uvjete korištenja sa sličnih stranica i prilagoditi svojim potrebama, budući da su prema onome što smo uspjeli primjetiti uvjeti korištenja na većini internet trgovina napisani po istoj šabloni.

 

Unaprijed hvala na odgovorima.:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvjete korištenja vam može pomoći sastaviti odvjetnik ili netko drugi. No, vi ste ti koji najbolje znate pod kojim uvjetima će vaš posao poslovati, dok vam neki pravnik može pomoći da ih oblikujete u adekvatnu pravnu formu.

 

Internet trgovina podliježe istim onim propisima koji se odnose na običnu trgovinu. Jedina stvarna razlika je što je ovdje vaš izlog virtualan, i što artikle dostavljate.

 

Uvjeti korištenja naravno podliježu autorskim pravima, i nije dopušteno bez dozvole autora kopirati tuđe uvjete korištenja i objaviti ih kao svoje. Osobno mi je poznato i da ih se često kopira. Uvjete korištenja koje sam izradio za neke web trgovine kasnije je bezočno kopiralo barem desetak sličnih stranica. Jedni od njih su svoje uvijete promijenili nakon što sam im poslao opomenu pred tužbu, a sa tucet ostalih koji su to učinili kasnije više nisam imao volje upuštati se u bitku. Mada, i sad bi ih sve mogao tužiti, i vjerojatno bez većeg problema uspjeti u sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija