Jump to content

Razvod braka nakon nasilaj, dijete kod oca, ne želi ga vratiti


silvya

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Dakle radi se o sljedećoj situaciji...

Nakon 24 godine braka moje šogorice u kojem je kroz cijelo vrijeme bilo nasilničkog ponašanja ( fizičkog i psihičkog) prema njoj i djeci, odlučila je pokrenuti postupak razvoda braka. Imaju četvero djece. Dvoje je maloljetno, ali samo jedno živi s njima jer je kćer koja će uskoro napuniti 18 godina otišla živjeti s dečkom.

- Od supruga je otišla u domaćinstvo roditelja ( u zagreb) nakon jednog nasilničkog ponašanja, te nakon što je dijete (10 godina) nazvao policiju i kad ga je policija odvela na otrežnjenje.

- Nakon dolaska u domaćinstvo roditelja javila se u andležni CZSS. Bila s malim na obradi, savjetovano joj je da ga uključi u polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba, dogovrila je termin kad trebaju doći.

- Dijete je nakon nekog vremena željelo vidjeti oca, i otac je inzistirao da ode s njim i sestrama na more. Majka je dopustila jer nije imala sudsku odluku. Nije vratio djete majci već ga je odveo u Slavonski Brod. I sad ga ne želi vratiti. Nekoliko puta ga je vodio u Bosnu, bez da ima putovnicu i bez dozvole majke. Putovnica je istekla i nalazi se kod majke. Doznajemo da je podnio zahtjev za izdavanje nove putovnice.

- Pokrenula je postupak razvoda braka pred Općinskim sudom u Slavonskom brodu jer ondje ima prebivalište, ali bez odvjetnika.

- On se pojavio na prvom ročištu s odvetnicom koja je dala odgvor na tužbu i u njoj iznjela niz laži.

- Potrebno je anpomenuti da on ima niz kaznenih djela koja su evidentirana od starne policije (nasilničko ponašanje, zabrana ulaska u Bosnu jedno vrijem, oduzimanje oružja nakon nasilja...)

 

Sada me zanima sljedeće...Da li je kasno da se uzme odvjetnik???

Ima niz pitanja koja nam nisu jasna i ne bi željeli da djete ostane kod njega....

Hvala svima!!!!

uređeno: od newbie
nedozvoljen upit prema Pravilima i Uvjetima korištenja
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija