Jump to content

Čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira.oduzimanje predmeta ..


okrivljen

Preporučene objave

evo ovako..danas sam prelazio granicu izlazio sam iz HR,dao dokumente i sve ostalo kad mi rece sluzbenica na HR granici šta prevozite?

ja velim molim..nerazumijem pitanje ona meni opet ostrim tonom šta prevozite.ja velim neznam a šta bi trebao to prevozti,začuđeno sam je pogledao..kad mi ona odgovori stanite sa strane ovdje nema mjesta za aroganciju..?

 

čekao sam sastrane oko 20 minuta na suncu ono jadan ja :svejk:..dode i ja je pogledam ona veli izlazi iz auta ja velim ja sam invalid,no na to mi veli izlazite..ja reko ono vec sam puko ..sta me sad se jebe ..i nekako se odguram do prtljaznika kad ona na to poce da se dere vristi..kako mogu to rec a ja zbunjen šta opet reko ..reko nemam sta sa vama pričat ili se svađat..dajte mi voditelja voditelj dode i počne sa pranjem mene kao osobe,al je čovjek bio ok..za razliku od te sluzbenice..pocnu pretres auta i vele kao da cu dobiti prekrsajnu prijavu za sta reko? kao da sam je uvrijedio sto sam reko sta me sad jebe ikao nije bilo njoj upuceno al eto..poslije toga sam otisao zalio se kod njenoga sfea za granicnu policiju covjek je ok, al sam kroz pricu skuzio da sam dobro nadraljao i ako bi islo sta dalje ja gubim puno vise ..no moram naglasiti da covjek nije to rekao to sam ja tak skuzio tuzi bogu boga.. al za pretres se pravdaju posto sam celav imam 2 nausnice nabildan sam i odma sam potencijalni kriminlalac..hmm onda šta je Mirko Filipovic...jedino nema 2 nausnice al eto..

 

No mene zanima šta ce sad biti samo nas dvoje je bilo tu .. kad je kao njoj se reklo to vrijeđanje..rekla kazala no eto ja idem na sud ..

 

da i kroz taj pretres auta nađeno je u torbi sa alatom nesto sto njih posjeća kao bokser i veli da mi se oduzima i da sma kriv po jos jednoj točki..reko molim veli pušite u alko test ..pusem nista nije pokazalo reko i šta dalje?.. ona potpišite se o oduzimanju boksera reko necu napise mi odbija potpisat reko..

 

Kako da potpišem ak to nije bokser mozda njoj se cini tako al to ima savim drugu svrhu toga..to mi je na poslu rucno izrađeno za Co2 aparat za skidanje spanice..cak je i za moje prste veliko..no kako sam reko invalid sam 90% kako cu ikoga ozljediti..

 

 

 

i da da navedem na liniji sam bio pricao sam djevojkom i ona je sve cula dok se drama odvijala...:svejk:.. Eto samo sto izgledas kao njihov profil to je to a to što sam nepokretan i paraplegicar.. to njih ne zanima nego oni su zakon i ti si glup takav filing sam imao..

 

 

no ako imate šta da mi preporucite..slobodno jer neznam šta dalje..?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uglavnom, ako vas optuže za vrijeđanje ovlaštene službene osobe pri vršnju službe, prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira čl. 17., predviđena je kazna od 50 do 200 DEM, što se lako preračuna u €ure, ako uzmete u obzir da je 1 DEM otprilike 0,5 € ili kazna zatvora do najviše 30 dana.

Što se tiče oduzetog predmeta policijski službenik pri oduzimanju istog izdaje vam potvrdu koju vi možete, ali i nemorati potpisati.

Predmeti se oduzimaju u slijedećim slučajevima:

1. kada okolnosti slučaja ukazuju da je određeni predmet namijenjen izvršenju kaznenog djela, prijestupa ili prekršaja,

 

2. kad je radi zaštite opće sigurnosti oduzimanje predmeta prijeko potrebno,

 

3. koji osoba kojoj je oduzeta sloboda ima uz sebe i može ga uporabiti za samoozljeđivanje, napad ili bijeg.

 

..... a isti će vam se vratiti kada prestanu razlozi radi kojih je predmet privremeno oduzet, ako drugim zakonom ili odlukom nadležnog tijela nije drukčije određeno.

 

Ne preostaje vam drugo nega čekati.........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru..je to mi jedino preostaje,al kakvu su mi scenu priustili.. tek sad sam na svojoj kozi vidio da si neki iz vlasti uzimaju previse slobode.kao imamo značku i eto kad se ides zaliti nemas koristi posto si ti taj koji je opet kriv i tak...jer oni su šerifi sa znackom....

 

e da napisali su mi sa

točkom 3.koji osoba kojoj je oduzeta sloboda ima uz sebe i može ga uporabiti za samoozljeđivanje, napad ili bijeg. .. no je taj clanak tak zvuci al osobi invalidnoj od 90 % bas mogu bjezat ko puž..samo ozljediti se mogu dok si stavljam kateter..a ne taj komad zeljeza.... no biti ce kak ce biti..nadam se da takve osobe necu vise srest u zivotu jer neznam kako bi postupio..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Lijepo ste zamotali ovaj događaj u sasvim pogrešan naslov, doveli u zabludu našu forumašicu i pripremili sami seb teren za napišete masnu kritiku službenim osobama u situaciji u kojoj ste sami sebi stvorili probleme.

 

Policajci su vam sasvim sigurno priopćili da ste počinili prekršaje iz čl. 7. i čl. 54. Zakona o oružju, te se uz iščekivanje optužnog srijedloga dalje slažem s našom obmanutom forumašicom:

Ne preostaje vam drugo nega čekati.........
uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma gle nista ja nisam umotao ili obmanuo..kak velis to je bio događaj koji se meni desio kak se veli od A..Ž sve je gore navedeo istina..od govora sa njihovim nadleznim do svjedoka koji ce biti spremni svjedociti...invalidna osoba sam nazalost ,to ne znaci da sam imun na zakon...Niti ocekivam za svoje greske da imam iznimke ak sma ih pocinio...!..nisam kukavica ili sta vec da se skrivam nekam ili iza nekoga,samo sam pitao za savjet posto mi se to nije do sad desilo..mozda sam pogrijesio naslov mozda..ispricavam se na tome al eto..mislio da je taj clanak koji me tereti ..no nisam praavnik..vec umirovljrni vojni djelatnik..

 

Do sad nisam imao takvih problema do te doticne osobe koja se pravila pametna,no ne zamaram se idotima nek svako radi svoj posao.A sto se tice sluzbene osobe ima njih koji rade svoj posao i cijeniim ih pa pobogu rođaci su mi policajci..nemam striktno protiv njih nista.

Al nakon ovoga dogadaja malo drugacije gledam na pojedince imas 10 prstiju i nisu svi isti pa tak i oni.. i svi ostali..

 

 

A nije mi bilo cilj da si pripremim nista..ni suho ni masno .. samo pitao sta me ceka..a sad sud ce doc pa cemo da vidimo...

 

no hvala vama i ostalim na objašnjenu .. valjda ce pravda pobjediti ..no kak se veli niko nije ne dodirljiv...

 

 

Lijepo ste zamotali ovaj događaj u sasvim pogrešan naslov, doveli u zabludu našu forumašicu i pripremili sami seb teren za napišete masnu kritiku službenim osobama u situaciji u kojoj ste sami sebi stvorili probleme.

 

Policajci su vam sasvim sigurno priopćili da ste počinili prekršaje iz čl. 7. i čl. 54. Zakona o oružju, te se uz iščekivanje optužnog srijedloga dalje slažem s našom obmanutom forumašicom:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija