Jump to content

prijava godišnjeg poreza u mjestu prebivališta umjesto u mjestu boravišta


heyerdahl

Preporučene objave

Imam pitanje vezano uz prijavu poreza, imam specifičnu situaciju.

 

Skoro cijele prošle godine sam radio u Osijeku, pred kraj 10.mj sam otišao radit u Šibenik, tamo sam prijavio boravište. U Šibeniku sam radio do prije tjedan dana, poreznu karticu mi još nisu poslali, pa nisam mogao prijavit poreznu u Osijeku.

 

Porez sam u 2.mj prijavio u Osijeku, jer nisam znao da to trebam obaviti u Šibeniku, u Osijeku mi je prebivalište, tek mi je u 5.mj stigla obavijest da je moja porezna ispostava ona u Šibeniku. Zašto je to stiglo tek tada a čim predaješ poreznu karticu moraju se ažurirati podaci, to mi nije jasno.

 

Ok, nazvao sam ispostavu Osijek, žena kaže vi nemate ništa s nama, spadate pod poreznu ispostavu Šibenik, i dan-danas ste prijavljeni u Šibeniku. Zbog prirode posla (profesor), vratio sam se prije u Osijek iako još formalno radim i tek nekidan mi je istekao radni odnos.

 

Ali, kakve to veze ima gdje sam ja sad i gdje sam trenutno prijavljen? Ok, uzmimo da je bitno gdje sam u trenutku prijave

- bio sam u Šibeniku, a prijavljivao sam porez u Osijeku(frend to napravio), uredno dobio potvrdu primitka godišnje prijave poreza (ženi u Osijeku dao broj da provjeri, ona opet govori isto da je moja porezna ispostava Šibenik a ne Osijek)

A što da sam se ranije vratio u Osijek, onda ne bi bilo bitno što sam bio prijavljen u ispostavu Šibenik? Inače bih išao u Šibenik samo da prijavim porez, nonsens.

 

Molim nekog stručnog da mi pojasni što mi je činiti i da li ja imam pravo na povrat poreza koji nije mali, a s obzirom da sam ja svoj porez prijavio i uredno dobio potvrdu, mene se ne tiče što su oni nešto previdjeli, te da li postoji mogućnost da je prijava proslijeđena u Šibenik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Činjenica da ste prijavu predali mjesno nenadležnoj Poreznoj upravi (a to ne zaključujem jer se prijava predaje Poreznoj upravi na području gdje ste imali prebivalište ili uobičajeno boravište veći dio godine) ne utječe na vaše pravo ostvarivanja povrata poreza. Postupak obrade godišnjih prijava traje sve do kraja veljače slijedeće godine tako da ćete rješenje (i povrat) dobiti do tog razdoblja neovisno koja Porezna uprava će riješavati vašu prijavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija