Jump to content

Izvanredni liječnički pregled, zastara?


Fenomeno

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Nadam se da će mi netko znati točno odgovoriti pošto nisam uspio pronaći točan podatak.

 

Napravio sam prekršaj 30.06.2006., platio kaznu, ali sam naknadno trebao obaviti i izvanredni liječnički pregled vezan uz taj prekršaj za koji sam obavio sa zakašnjenjem duljim od 15 dana za što je propisana kazna od 1.000kn.

 

15.01.2009. dobio sam od policije Obavezni prekršajni nalog i uplatnicu na 1.000kn. Na to sam se žalio i bio pozvan na Sud. Uzeli su moju izjavu i ipak mi odredili kaznu od 1.000kn, pravoćno rješenje postalo je 11.05.2009.

 

Ono što mene zanima je kada nastupa zastara?

 

Dvoumim se da li je 3 ili 4 godine? Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Apsolutna zastra izvršenja kazne ti nastupa, kao što je napisano 11.05.2012, pa stoga se niti dovedbeni nalog ne može izvršiti - naravno ako se isti odnosi na spomenutu kaznu jer je vjerojatno nisi platio.

 

Puno hvala na odgovoru!

 

E sada još samo jedna stvar;) Policijska postaja je izdala obavezni prekršajni nalog broj 511-19-44/6...., a na obavijesti koju sam dobio u kasliću od policije na kojoj piše da je sud izdao dovedbeni nalog u gornjem lijevom ćošku je otisnut (dakle nije rukom ispunjeno nego isprintano, dok su pored toga dopisivani neki brojevi rukom) broj 511-19-33/.....

 

E sad, mene zanima da li je moguće da se ta obavijest od policije o dovedbenom nalogu odnosi na taj prekršajni nalog koji sam spomenuo? Buni me što prekršajni nalog počinje s 511-19-44/..... a na obavijesti je otisnut 511-19-33/.....

 

Zanima me da li postoji određeni slijed brojeva za prekršajne nalog, a neki drugi za te obavijesti o dovedbenom nalogu?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi najbolje znate što radte i kud se krećete, nitko od nas vas ne prati.

 

Ukoliko je razlika već u trećem broju trebalo bi se raditi o različitim organizacijama policije i vjerovatno sasvim različitim postupcima.

 

Nevjerovatno mi je da policija postupa po nečemu što je zastarjelo prije 4 mjeseca, prije bi rekao da ste vi napravili nešto više toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sigurno se radi o različitim ustrojstevnim jedinicama policije, ali moguće je da se radi o istom predmetu. Recimo da je prvo postupanje bilo od prometne policije (511-19-44...), a drugi broj je od tzv. "temeljne" policije jer dovedbene naloge suda ne izvršava prometna policija. međutim, nevjerujem da bi policija išla izvršavati dovedbeni nalog koji je u zastari. očito je tu nešto drugo u igri, a to zna samo Fenomeno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija