Jump to content

Motor, kazna, kaciga...


ddomost

Preporučene objave

Pozdrav. Moj slučaj je možda malo neobičan pa ako može netko pomoć možda. NA selu sam išao sa polja s skuterom do kuće, to je seoski puteljak, neasfaltiran, naglo zakočio i pao s motora. Podigao sam ga, odvezao se do kuće udaljene cca 1 km i nazvao ujca da me odveze do hitne pomoći. Kad sam došao tamo, rekao sam im što se dogodilo a oni su zvali policiju. Kad su policajci došli opisao sam im otprilike što je bilo, ali pošto su me morali zbog ozljeda(slomljena ključna kost) vozit u Split na snimanje, nisam ih mogao odvest na mjesto nesreće nego sam samo napravio alkotest, mene je hitna odvela a oni su s ujcem išli na mjesto prema mom opisu iako ni on nije znao gdje se to dogodilo. E sad, 5 dana poslije mi dolazi kazna od 6500kn, 2000kn jer sam upravljao vozilo bez kategorije, 2000 jer nema reg. oznake, 1000 kn zbog kacige, 1500 zbog nesreće valjda. E sad, ne znam kako su utvrdili da nisam imao kacigu jer im to nisam rekao niti imam kakvih ozljeda glave, motor nije moj, to je za vozikanje od kuće do polja i sl., nikad nije na normalnu prometnicu izaša. Vozačku iman 8 god. mikad ni najmanji prekršaj nisam napravio, jedino sam ja ozlijeđen tu, čak nisam ni nešto brzo vozio, 25 km/h možda. E sad ako nema temelja za žalbu, je li mogu zamijenit kaznu za zatvor ili nešto, jer sam nezaposlen i zbog financ. situacije stvarno nema šanse da platim i puno manju kaznu?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako je seoski puteljak, iako taj puteljak nema suvremen kolnički zastor, ako se na njemu odvija kakav - takav promet sve su kazne na mjestu osim one za kacigu.

 

Vjerovatno slijedi i kazna vlasniku vozila od 5.000 kuna jer je vozilo stavio u promet a nije sklopio ugovor o obveznom osiguranju.

 

Sud može novčane iznose kazni umanjiti za 66%, samo im morate priložiti dokaze o imovinskom stanju - pročitajte stare postove ili članak o prigovoru na prekršajni nalog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija