Jump to content

razlog za oduzimanje roditeljske skrbi


masha2012

Preporučene objave

dragi forumaši,

ovakva je situacija bivši i ja imamo zajedničko skrbništvo nad kčerkicom 1,9mj. s tim da mala živi kod mene sa mnom i mojim roditeljima.ocu je sudski određeno kad je viđa.on uglavnom radi sezonski inače smo iz slav.broda.zavrišla sam faks u opatiji 5g, kao magistar ekonomije,ovdje nema posla.razmišljam da odem na more raditi sezonski ako ostavim malu s svojima da li bi mi je oduzeli i da li bi pripala ocu?znam da ne bi mogla živjeti kod njega nego bi završila u domu a tome brine.a da je ostavim samo na mjesec dana recimo dok ne zaradim prvu plaću ili je moram povest sa sobom?molim za savjet,hvala:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak i prije svega: "Vidi... ti radiš sezonski, a i ja bih koji mjesec također. Što misliš, ako bi nam kćer bila kod mojih za to vrijeme, koliko i kad bi želio da bude s tobom, koliko i kad samnom, što predlažeš?"

 

Naime, dijete vam je povjereno na zajednički život čime vam je ukazano povjerenje da ste roditelj koji odgovorno skrbi o svim potrebama djeteta. Promjene mjesta boravka roditelja (jer npr neki "mirne duše" prepuste većinu skrbi onom drugom roditelju ali bi se u nekom drugom slučaju sami više angažirali), a naročito djeteta (koje u tom slučaju svoje pravo ne može realizirati na način niti tempom kakav je odlukom suda osiguran) zahtjeva voditi računa i o toj potrebi/pravu djeteta.

 

A od pokušaja potići dogovor, nikad štete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija