Jump to content

Udomiteljstvo starijih i nemoćnih


Ejla

Preporučene objave

U udomiteljstvu starijih i nemoćnih osoba ima dosta toga nedorečenog i pomalo nejasnog. Kao prvo zanima me šta piše točno o udomljavanju starijih osoba koje ne idu preko Centara za socijalnu skrb, odnosno koje imaju mirovinu da si tu skrb same plate ili obitelj plaća za to? Isto tako kako se tu uklapaju osobe udomljene putem ugovora o doživotnom uzdržavanju?

Naime, na nekom od sastanaka u nadležnom Centru rečeno je da je dozvoljeno primati "privatne" korisnike, bilo po osnovu ugovora o doživotnom uzdržavanju, bilo po ugovoru o smještaju koji stranka i udomitelj potpišu i ovjere kod javnog bilježnika, pod uvjetom da cjelokupni broj korisnika ne prelazi četiri, koliko je propisano.

U nekoj emisiji na TV-u je bilo riječi da se privatni korisnici mogu udomljavati, ali ugovor potpisuju sa nadležnim Centrom za soc. skrb, kojemu uplaćuju predviđeni iznos, a Centar nas tretira isto kao i u slučajevima udomljenja preko centra. Međutim, na upit o tome u našem Centru, dobili smo odgovor da o tome ne znaju ništa i da nemaju takve upute.

Nedavno smo,mi udomitelji, obaviješteni telefonski pojedinačno da ne smijemo više imati privatne korisnike.

Dali je ta promjena novijeg datuma?

Je li donešen opet neki novi zakon?

Ili je to neka odluka na lokalnoj razini?

Ima li u tom nekom pravilniku ili zakonu o udomiteljstvu konkretno napisano po kojem osnovu se mogu ili ne mogu udomljavati starije i nemoćne osobe privatno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija