Jump to content

Izvanbračna zajednica(bivša), zajednička imovina pod kreditom i podjela!


bajodoom

Preporučene objave

Poštovani, trebam savjet.

Konkretno radi se o. Bio sam u vezi s djevojkom(sada bivšom) 6 godina. Zajedno smo kupili kucu i u njoj zivjeli 4 godine, kada je ona odlucila pronaci novog momka i kada je nasa veza prekinuta. U tom preiodu ja sam se iselio iz zajedničke kuće i ponudio joj da ona ostane i otkupi moju polovicu s obzirom da ona ima duplo vecu placu pa si to moze priustiti. Nakon 3-4 mjeseca je ona odustala od kupnje i rekla da se seli na stan u drugi grad jer si ne moze priustiti kucu, na sto sam joj predlozio neka ostane ona i njen novi momak se doseli k njoj i podjele troškove, što je ona odbila. Kada se odselila ja sam se vratio u kucu s planom da cu ja mozda nekako uz pomoc obitelji skupiti novaca pa da ja otkupim nje dio kuce. No tada sam obolio od karcinom te zbog cijene ljecenja i dolaskom recesije te padom place (bolovanje), definitivno nisam mogao to sve uspjeti. Preko zime na 4 mjeseca su s k meni doselili moji roditelji radi spuštanja zajedničkih troškova života i pomaganja meni u otplati kredita i rezija.

E sad onaj imovinski dio, kuca je kupljena sa dva kredita, a imovinski podjeljena na 50:50%, njen kredit iznos 17000 eura (adaptacijski), a moj 38000 eura (za kupnju). Sada kad vise nismo zajedno i oboje odlucili ne kupiti jedan od drugog dio, dogovor je da se kuca prodaje za cijenu minimalno da zatvorimo kredite. No nakon godinu dana neuspješne prodaje ona odlucuje da da sudu na neki nacin da prodaje kucu pod bilo koju cijenu i kaze da joj nije bitno da ona zatvori svoj kredit vec da se kuce rijesi, i u slucaju da se kuca proda ona trazi pola iznosa od cijene, cijena kuce je 50000 eura, što znaci da ona zeli 25000. Naravno meni to nikako ne odgovara jer na taj nacin meni ostaje za otplatu jos 10000 eura kredita. S tim da ona nije poduzela ni jedan korak da se ta kuca proda, vec sve ja, od dogovora s agencijama za prodaju nekretnina do oglasavanja. Ja sam u toku te godine u kuci zbog odrzavanja i cuvanja i placam sve rezije i ostalo.

 

Pitanje je sto mi je ciniti, te kako da sprijecim razvoj dogadaja u smjeru da se kuca proda a ja ostanem jos duzan banci a ona zaradi 10000 eura?

 

Molim sve za savijet i unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija