Jump to content

Izvršnost rješenja o pravu na mirovinu, molim pojašnjenje


japa007

Preporučene objave

Zbog gubitka radne sposobnosti kao policijski službenik, sa pravom na profesionalnu mirovinu kao HRVI, dobio sam rješenje HZMO i na isto se žalio zbog omjera invalidnosti, a žalba mi je odbijena. Sad teče rok od 30 dana za podnošenje tužbe Upravnom sudu. S obzirom da imam pravo na skrb MUP-a do izvršnosti rješenja HZMO, molio bih da mi netko objasni kada se rješenje HZMO o pravu na mirovinu smatra izvršnim jer mi to u rješenju nigdje ne piše, a u MUP-a navodno tumače da je poslije odbijanja žalbe na prvostupanjsko rješenje isto rješenje postaje izvršno bez obzira na daljnje tužbene postupke. Da li pravodobno podnesena upravna tužba odgađa izvršenje rješenja HZMO, a samim tim i odgađa izvršnost po tom rješenju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MUP to tumači svakako. U periodu važenja svih Zakona koji su sada na snazi, MUP je pojedincima koji su podnijeli tužbu Upravnom sudu odobrio (produžio) skrb, a nekima sada po istim tim Zakonima, samo s drugačijim tumačenjem, ta ista prava želi oduzeti. Mislim da će tu biti posla za Ustavni sud? Ne znam jesam li u pravu, ali mislim da u krivu definitivno nisam jer se očito radi o kršenju ustavnih prava. Ako nisam u pravu molim ispravak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija