Jump to content

Kći ministrice pravosuđa primljena bez natječaja


anonimno

Preporučene objave

Događaji dana

 

Kći Ane Lovrin sudska savjetnica u zadarskom Općinskom sudu

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

ZAGREB - Nekoliko dana nakon položenog pravosudnog ispita 29. travnja Iva Lovrin, kći ministrice pravosuđa Ane Lovrin, imenovana je sudskom savjetnicom u zadarskom Općinskom sudu, gdje je radila kao sudska vježbenica. Ime Ive Lovrin 46. je na popisu od 82. kandidata koji su položili pravosudni ispit a koji je objavljen na web stranicama Ministarstva pravosuđa.

 

Sudskom savjetnicom na određeno vrijeme do 31. prosinca, dokad bi joj tekao i vježbenički status, imenovao ju je u skladu sa zakonom Marko Bitanga, predsjednik zadarskog Općinskog suda. - Bilo je potrebe za dvoje savjetnika, bile su dvije kandidatkinje i obje su primljene - rekao je predsjednik suda. (D. Mi.)

 

(Jutarnji list)

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne ulazim u izbor na natječaju, ali u državnim, županijskim i gradskim upravnim tjelima, a pogotovo u sudovima tako nešto je nemoguće.Natrječaj se objavljuje u NN i traje od 8-15 dana.

 

Da netko želi nešto smuljati svakako si ne bi dopustio luksuz i zaboravio na proceduru objave natječaja koji u najvećem broju slučaja i jest samo forma.

 

Onaj koji bi primio ministričinu kćerku za savjetnika bez natječaja bio bi totalni kreten, pogotovo što to može napraviti jednostavno i preko natječaja a i procedura je mnogo kraća od vježbeničke...stoga priča u Jutarnjem ne drži vodu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Pa kakve su to gluposti. Ako je cura bila vježbenica na tom sudu, položila je pravosudni, pa logično je da ju ista firma zadrži i kao sudsku savjetnicu. Pa što bi ona trebala biti nezaposlena samo zato što joj je mama ministrica?!

 

 

Ne bih se upuštao u komentar o kćerkici... ali bih samo nešto spomenuo u ovom citiranom komentaru. Firma, "firmare".. je krajnje netočan i ne pravnički termin. Da sam na ispitu rekao "firma" odmah bih pao ispit.

Kaže se trgovačko društvo, može "društvo" skraćeno, a prošlo bi i "poduzeće"... Ovdje se radi o Sudu a ne o trgov. društvu.. I ako netko u tijeku vježbeništva položi pravosudni ispit, predsjednik suda i ostali kolege su zadovljni sa tom osobom, tada će u ocjeni dati preporuku na objvljenom natječaju za Sud. savjetnika, ali konačnu riječ ima komisija ministarstava pravosuđa, a rješenje potpisuje Ministar.

Stoga, to je jedina procedura! a ne kako kolega/ca kaže, logički slijed primanja u istu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi moji! Ne ulazim u temu nepotizma, ali ulazim u nepoznavanje propisa pojedinih sudionika foruma. Naime, prema Zakonu iz naslova, za promjenu statusa vježbenika u savjetnika, uz određene uvjete, nije potrebno raspisivanje natječaja. Potonje, savjetnika prima čelnik tijela, dakle predsjednik suda, ne ministarstvo. Zaključak, umjesto gorčine toplo preporučam listanje propisa. Na stranu činjenica da se događa svašta i da je teško naći i zadržati posao, osobito na neodređeno vrijeme i da suosjećam sa svakim tko je na egzistencijalnim mukama, ali mi nije žao dugogodišnjih studenata ni "pravnika" koji se razmeću neargumentiranim tvrdnjama, osobito ako bi trebali imati podlogu u pozitivnopravnom zakonodavstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija