Jump to content

Stručno osposobljavanje za rad


Tinaaa205

Preporučene objave

Nek samo uzme stari zakon, izmjene i dopune tog zakona i nek vidi razlike. One su u tome što se neki uvjeti propisani starim zakonom a pogotovo oni koji uređuju prethodni staž sa nižim stručnim spremama sada uređuju na način na koji su zapravo i prvi puta trebali biti uređeni., jerbo prema ovom prvom primjerice kanditat pravnik koji je radio negdje kao konobar par mjeseci nije zadovoljavao uvjete a sada eto zadovoljava (primjer).

 

Još uvijek smatram da pojam devastiran može biti korišten i u ove svrhe kako je to korišten, no čini mi se da ipak nije primjeren kad govorimo o zakonima, više je to nekakav izraz koji bi bio ajmo tako to reći bolji negdje drugdje u nekom drugom kontektstu, iako bi se i o takvom načinu "zapošljavanja" moglo i svašta prigovoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani,

ugovor o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 1 godinu dana sklopio sam prije 3 mjesec. Poslodavac kod kojeg se stručno osposobljavam me želi zaposliti za stalno prije isteka te jedne godine kako stoji u ugovoru. Zanima me je li to moguće ili moram poštivati ugovor i čekati još 9 mjeseci?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam 6 godina radnog staza po svakakvim firmama ALI NE U STRUCI!!sad sam na strucnom osposobljavanju i sazno sam da pravo na naknadu od 1600kn imaju svi koji imaju manje od godinu dana radnog staza u svojoj struci.ugovor sam potpisao prosle godine u 2.mjesecu s opcom bolnicom Bjelovar.laboratorij.i nisam dobivao nikakvu naknadu!!upoooomoooc!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija