Jump to content

Kako legalno otkazati usluge toplane?


provincijalac

Preporučene objave

Imam stan u Slavonskom Brodu, (naselje Slavonija I) i kioristim uslugu grijanja i isporuke tople vode preko toplane koja je vlasništvo Brod-plina. Brod-plin je u Slav. Brodu monopolist, jer jedini u gradu pruže usluge grijanja putem nekoliko toplana, ali i isporuku plina svim ostalim stanovnicima. Toplu vodu koji isporučuje Brod-plin kupuje od Vodovoda, grije je i zatim isporučuje korisnicima toplane. Uglavnom, da skratim priču, grijanje i topla voda koju koristim su debelo preskupi i želio bi se potpuno isključiti sa jednog i drugog, i konačno biti svoj gazda. Prema mom laičkom mišljenju, tehnički uvjeti to dozvoljavaju, jer sam na zadnjem katu, iznad mene nema nikoga, pa me nebi trebao biti problem "odsjeći". Nazvao sam Brod-plin i pitao šta moram zadovoljiti da bi me isključili. Odgovor je da moram dobiti suglasnost svih vlasnika stanova na ovom toplovodu (njih 150), ali da i dalje moram plaćati paušal koji u mom slučaju iznosu 250kn mj. tj. nimalo jeftinih 3000kn godišnje. Pitam zašto moram plaćati paušal, kažu zbog tople vode. Kažem, želim se isključiti i sa tople vode, a djelatnica mi nekoliko puta kaže, ne možete se isključiti sa tople vode. E sad, ako krenemo od prvog uvjeta, tj. potpisa 150 vlasnika stanova, dolazim do zaključka da je njegovo ispunjenje nemoguća misija, a o ostalom da i ne govorim.

Pa bih stoga molio stručno mišljenje imam li ikakve šanse da se isključim i da otkažem usluge toplane na jednostavan način, a da sve bude pravno legalno, ili doživotno, tj. dok živim u ovom stanu moram biti rob toplane?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

otvori privatnu poruku.

 

nađi sudskog vještaka (iz Broda) koj će sačiniti nalaz i mišljenje

o moguččnosti isljućenaja grijanja i iskljućiti grijanje iz sistema.

 

ostaje ti grijanje na struju radijatorima Viking ako nemaš pliski priključak.

 

svi sudovi bi moraju uvažiti mišljenje i pravno shvaćanje ustavnog suda

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ček ček malo! Nisam baš previše pametan, pa baš i ne znam čitati između redaka. Najprije, gdje da otvorim privatnu poruku? Koje struke treba biti sudski vještak u ovom slučaju? Najkraće rečeno, da ne idemo previše u detalje, dali je ustavni sud u ovakvom slučaju na mojoj strani?

(I da, imam želju ugraditi norveške radijatore, ali to je trenutno nevažna tema u odnosu na ovo gore napisano.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija