Jump to content

liječničko povjerenstvo HZZO - zaključenje bolovanja


supermamica

Preporučene objave

Poštovani,

 

Nalazim se na neprekidnom bolovanju od 05.10.2011.g. radi teške prometne nesreće gdje sam zadobila višestruke prijelome desnog ramena i nadlaktice, operirana sam u hitnoj službi, te mi je ozljeda sanirana ugrađivanjem šipke i vijaka. Ozljeda je kvalificirana kao ozljeda na radu.

Tijekom cijelog mog liječenja provodim fizikalnu terapiju uz specijalističke preglede kirurga koji traži kontinuirano provođenje fizikalne terapije i preglede fizijatra. Od težine same ozljede obolila sam od Sudeckovog sindroma, liječim se i u ambulanti za bol, a u nekoliko navrata i kod specijalista psihijatra.

Zadnja kontrola kod kirurga u 12/2012 konačno pokazuje poboljšanje, odnosno zaraštanje kostiju, te kirurg i dalje traži nastavak fizikalne terapije uz napomenu da je slijedeća kontrola u 03/2013 kada se predviđa operativno vađenje šipke i vijaka.

Krajem 2012.g. moja liječnica opće medicine me obavještava da mi kontrolorka HZZO više ne želi produžiti bolovanje, odnosno da moram izaći na liječničko povjerenstvo.

Danas sam izašla na liječničko povjerenstvo koje mi je zaključilo bolovanje uz komentar da na fizikalne terapije mogu ići i uz rad i mene ocjenilo sposobnom za rad.

Obzirom da sam nezadovoljna samim pregledom, da i dalje trpim jake bolove, da funkcija moje ruke nije zadovoljavajuća za obavljanje mojih radnih zadataka, da smatram da će u ova dva mjeseca funkcionalnost moje ruke stagnirati, te da će se zdravlje dodatno narušiti zbog potreba posla, molim da me uputite koja su moja daljnja prava (žalba), kome se podnosi i u kojem roku.

Koliko sam shvatila, ovo je prvostupanjski postupak, gdje prvo moram otići po izdavanje pisanog rješenja, a onda se mogu žaliti u drugostupanjskom postupku.

Molim vas uputu o istome, odnosno koji su zakonski rokovi za isto i da li žalba u roku 24 sata odgađa prvostupanjsku odluku.

Napominjem da mi nije cilj uloviti invalidsku mirovinu, nego samo želim maksimalno osposobiti svoju ruku i svoje zdravlje generalno, kako fizičko, tako i psihičko, te po završetku svega konačno otići zdrava na posao.

Zahvaljujem na pravovaljanom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Rubens, to sam i mislila.

Jedno hipotetsko pitanje....što ako kojim slučajem drugostupanjsko tijelo ili u konačnici Upravni sud donese mišljenje u moju korist? I u prvom, a pogotovom drugom slučaju će proći mjeseci i godine, te će već predmetno biti lanjski snijeg.

Što se onda dešava? Koja su onda moja prava? Što ja sa time dobivam osim moralne zadovoljštine?

Ovo pitam jer me je toliko razljutilo jučerašnje jednostrano vještačenje, gdje ja koja nikada skoro u 27 godina staža nisam bila na bolovanju, skoro pa budem proglašena neradnikom i muljatorom i jednostavno potjerana sa bolovanja na posao bez obzira što je liječenje još u tijeku, te odlučih stvar istjerati do kraja.

Hvala na nekom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje je iskreno mišljenje da ukoliko se takva ocjena ne pobije u drugostupanjskom vještačenju, a takav postupak ne bi trebao trajati duže od mjesec dana, valjda, jednostavno ne vidim mogućnosti da bi nekakav sudski vještak u upravnom sporu ikako mogao nakon zapravo četvrtog vještačenja (izabrani doktor, ovlašteni doktor, drugostupanjsko povjerenstvo i sada sudski vještak) tog stanja u tom vremenskom trenutku mogao donijeti nešto drugo od ovog u tih tri vještačenja, a upitno je kakvog uopće smisla ima takva vrsta pravne zaštite s obzirom na protek vremena, kako to i sama navodite.......osim eventualnog nekakvog odštenog zahtjeva u slučaju naučno fantastičnog scenarija i uspjeha u toj tužbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija