Jump to content

U vrijeme bolovanja na ispitivanje


đuro

Preporučene objave

Supruga se žalila na Rješenje o plaći i dobila je odgovor u obliku Zaključka.

To je iznenađujuće pozitivan pomak, jer žalba nije glatko odbijena.

U Zaključku poslodavac traži da dođe na radno mjesto radi davanja izjave u svojstvu stranke.

I sve bi to bilo jasno da supruga nije na bolovanju i datum završetka bolovanja nije poznat, ali sigurno nije datum traženja njenog dolaska na posao radi pojašnjenja nekih činjenica iz žalbe. S obzirom da je na bolovanju i da je preporuka doktora da ne kontaktira sa radnom sredinom, a kamoli da dolazi u radne prostorije, problem je da li se takvom pozivu Poslodavca smije odazvati i što u tom slučaju činiti? Da li se odazvati na radno mjesto ili se držati preporuke doktora?

Obzirom da protiv Zaključka nije dopuštena posebna žalba što učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Van puno na odgovoru. No, ako još imate strpljenja za jedan odgovor. Naime, supruga je na bolovanju od 14. studenog prošle godine. Najveći je krivac stres na poslu, što je uzrokovalo visoki tlak i ostale zdravstvene probleme te je ona još pod svakodnevnom bolničkom terapijom dok se točno ne nađe uzrok njezinog stanja. Poslodavac ima potvrdu o njezinoj nesposobnosti za rad i svejedno ju poziva na tzv. ispitni postupak, radi utvrđivanja činjeničnog stanja i navoda iz žalbe. Hvala unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ne može poslodavac provoditi nikakav ispitni postupak za vrijeme privremene nesposobnosti za rad radnika. Za to vrijeme je radnik dužan postupati prema uputama izabranog doktora a ne poslodavca, tako da nek traži odgodu ovog iz navednog razloga, ono uz osobnu opasku da mi ovo liči na nekakvu podvalu poslodavca koji bi mogao i njeno pojavljivanje iskoristiti na neki način. Pismeno nek traži odgodu i nek priloži potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad, odnosno nekakvu ispričnicu izabranog doktora ukoliko će ovaj tako nešto htjeti napisati. Žalba na rješenje o plaći nije i ne smije biti razlog za ovakvo postupanje poslodavca.

 

I želim Vam da gospođa čim prije savlada to s čime se već bori, stres u današnje vrijeme čuda radi i svaki od nas mora naći način kako da prebrodi ovo što nas je zapravo sve snašlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija