Jump to content

Udruga(pomoć)


Hobo

Preporučene objave

Pozdravljam Vas sve i ispričavam se ako već postoji odgovori na forumu oko pitanja koje ću postaviti no ja ih nažalost nisam mogao pronaći.

 

Naime situacija je sljedeća s obzirom da smo kao i sve druge udruge sve do sada jednostavno preživljavali bez financijskih sredstava na grbači lokalne samuprave, sada hvala bogu smo dobili neke novce na što smo i dobili zahtjev mjesnog odbora da im pripomognemo u režijama i ostalim osnovnim potrepštinama koju su bile potrebne za normalno funkcioniranje udruge a koje su oni tijekom prošle godine plaćali za nas. Naravno ovdje se radi o retroaktivnoj naknadi i svi priloženi r1 računi bi bili kopije plaćenih računa mjesnog odbora.

 

Recite mi na koji način ja mogu njima dati tih 2000 kuna a da je u skladu s zakonom. Da li da napravim pravni akt udruge, neki tip izjave koju ce predsjednik mjesnog odbora potpisati i udariti pecat uz predsjednika i pečat udruge te zaklamati te određene račune i priložiti u naše knjige ili postoji neki drugi način i da li je moj način uopće točan? :zbunj:

 

Nadalje postoji još jedno pitanje. Organizirali smo manifestaciju u kojoj smo kupovali ribu preko r1 računa u čemu je sve bilo ok ali s obzirom da smo imali manjak ribe poslali smo člana s 200 kuna da ode kupiti još par na što mu nije bio izdan r1 račun (i prodano mu je ispod cijene što je on bio jako sretan naglasiti...) i sad tih 200 kuna visi uzraku. Što da napravimo s time da li da to pišemo pod rashod ili da to prikažemo kao troškove upravnog tijela udruge koje je određeno statutom i kako.

 

Hvala vam unaprijed na vašim odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija