rbilcic objavljeno: 9. siječanj 2013. objavljeno: 9. siječanj 2013. Dobio sam rješenje da sam kriv i da moram platiti kaznu od 500 kn +100 kn za troškove prekršajnog postupka sa obrazloženjem da sam se isključio iz prometa u desno na makadamsko proširenje preko neisprekidane rubne crte. Takvih ugibališta ima Jadranskoj magistrali masu i ne mogu biti siguran da li desna rubna crta bila isprekidana ili ne. Po tome mnogi stanari ne bi mogli do svojih kuća jer prelaze preko desne pune crte. Stvar je u tome da su druga dva sudionika sudjelovala u prometnoj nezgodi, tj. jedno vozilo je naletjelo na drugo, nakon što sam skrenuo na odmorište. Napominjem da sam uredno pokazivačem smjera najavio skretanje u desno i da sam već bio na ugibalištu kada se desio prometni incident. Prometni službenik nije sastavio nikakav zapisnik u kojem bi ja bio označen kao sudionik ili počinitelj prekršaja te mi je poručio da mogu nastaviti vožnju i niti jednom riječju nije naznačio da sam eventualno počinio prekršaj. Pošto živim 550 km udaljen od dotičnog mjesta teško mi je provjeriti stanje. Ima li smisla da se žalim. Citiraj
petpetica odgovoreno: 9. siječanj 2013. odgovoreno: 9. siječanj 2013. Uvijek se ima smisla žaliti, postupak će se voditi na sudu nadležnom za mjesto počinjenja prekršaja, sada odlučite da li vam se tamo ide samo zbog poziva na sud. Da sam na vašem mjestu ja bi platio i bio sretan da na mene nije nitko naletio. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.