Jump to content

invalidska mirovina


black29

Preporučene objave

Pozdrav..

 

Djelatnik sam MUP-a te mi je dijagnosticirana secerna bolest. Uz to imam i "lagane" komplikacije (bubrezi, srce, polineuropatija) i ostecenje leđne moždine (koja je nastala prilikom treninga na skolovanju, a za koju nije prijavljena ozljeda na radu). Prema ugovoru o skolovanju, moram ostati u sluzbi jos 6 godina ili ukoliko dam otkaz moram platiti troskove (međutim u ugovoru nije navedeno da prestankom sluzbe uslijed bolesti moram nadoknaditi troskove skolovanja). Moje pitanje je da li cu imati problema oko dobivanja invalidske mirovine i nadoknade tih troskova skolovanja? I da li ima smisla prijavljivati ozljedu na radu nakon proteka 3 godine ili tuziti MUP?

 

Hvala Vam..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon proteka roka od 3 godine nije moguće voditi postupak po eventualno nastaloj ozljedi na radu. Dobivanje ili nedobivanje invalidske mirovine ne treba stavljati u kontekst ove situacije s ugovornom obvezom vezanom uz plaćanje školarine a ukoliko se to dogodi da nadležno tijelo vještačenja jednom ocijeni vaše zdravstveno stanje takvim da su nastupili uvjeti za umirovljenje ne vjerujem da bi poslodavac u tom slučaju mogao potraživati ovu naknadu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija