Jump to content

Trebam pomoć!


decode

Preporučene objave

Radim u velikoj firmi i radim sa ljudima, odnosno naplaćujem kupljenu robu. Prije dva dana me poslovođa zove u svoj ured i govori mi kako ima prijava na datum 03.01.2013 vezano za neizdavanje računa. Uvidom u račune, datum i sat koje je kupac naveo u prijavi, nailazimo na problem. U to vrijeme postoji kartica a ne gotovinski račun kako je kupac naveo. Očito se kupac zabunio za datum i transakcija se dogodila 04.01.2013. Kako sam na poslu a i obiteljski pretrpio golemu štetu jer me se tereti da u tom trenutku nisam otkucao gotovinski račun i izdao kupcu, nego sam provukao nečiju karticu i priskrbio materijalnu korist, tražim pravni savjet dali u ovom slučaju postoje elementi za privatnu tužbu prema kupcu koji je naveo krivi datum i nanio meni i mojoj obitelji velike probleme. Da napomenem kako očekujem dolazak interne kontrole ali me ne zabrinjava jer će sve proći pozitivno za mene. Dakle, kada prođe interna kontrola i sučeljavanje sa kupcom ima li elemenata za privatnu tužbu prema kupcu za nanesenu štetu kako privatno tako i poslovno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Uvijek" ima elemenata za tužbu za nadoknadu štete, no s obzirom na složenost ove situacije i na kraju mogućnost dokazivanja da je nekakva šteta uopće nastala preporučam da o tome, ukoliko donesete takvu odluku bez razmišljanja provedete prethodne kozultacije s odvjetnikom koji će vam dati ovlaštenu i stručnu procjenu stanja stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija