Jump to content

Otvaranje ili doregistracija poduzeća


MardukOs

Preporučene objave

Poštovani,

 

Situacija:

Kolega i ja se bavimo internet marketingom. On već ima tvrtku (d.O.o.) koja u svom registru ima registriranu djelatnost marketing, oglašavanje itd. sve što nam je potrebno za rad. Njegovoj tvrtci marketing nije primarno zanimanje, a nama bi bilo. Također zbog prirode posla želimo imati zasebno komercijalno ime. Postoji li mogućnost da legaliziramo naše poslovanje bez da otvaramo novu tvrtku, da možda u nekom obliku doregistriramo na njegovu postojeću na bilo koji način, ako je moguće u kojem onda obliku?

Molili bi vas da podijelite s nama vaša iskustva i optimalno riješenje, jer želimo minimizirati troškove, primarno one koji proizlaze iz davanja prema državi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doregistracija je skupa odnosno kosta skoro ko registracija novog poduzeca (pritom ne mislim na temeljni kapital nego na javnobiljeznicke usluge, dakle racunajte blizu 3000 kn). No, vi kazete da je postojeca tvrtka vec registrirana za te djelatnosti ali joj nisu glavne. U tom slucaju Vam je bolje registrirati novo poduzece koje ce djelatnoscu i imenom odgovarati onome s cime se zelite baviti. Jer, neka me netko ispravi ako sam u krivu, po NKD - u (nac.klasifikaciji djelatnosti) glavna djelatnost mora biti samo jedna i to tocno odredjena. NKD mozete naci na internetu i upoznati se sa ponudjenim djelatnostima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija