Jump to content

Komplikacije u trudnoći dok dobivam naknadu s biroa?


Ivana Rubić Tomasović

Preporučene objave

Poštovani,

Prije par mjeseci sam dobila otkaz kao tehnološki višak i imam pravo na naknadu s biroa 10 mjeseci. Koristim je tek mjesec dana. Savjetnica na birou mi je rekla da ako budem trudna(jer sam planirala trudnoću),prijavim se negdje da radim jedan mjesec i odem na komplikacije u trudnoći?!

Sada sam ustanovila trudnoću i nije mi jasno što mi je radit po ovom njenom savjetu, i da nađem nekog tko će me zaposliti,kako to ide? Koliku plaću na papiru mi treba dati, što ja dugujem toj osobi/tvrtci? I kako dalje to ide s komplikacijama?

 

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ne pišete istinu tada ta savjetnica na birou ne da više ne bi trebala raditi svoj posao već bi trebala biti smještena tamo gdje njoj je i mjesto, naime.................

 

Zavod je obvezan zahtijevati naknadu prouzročene štete od pravne, odnosno fizičke osobe:ako je šteta nastala podnošenjem prijave na obvezno zdravstveno osiguranje na temelju zaključenog ugovora o radu čija svrha nije bila obavljanje poslova u skladu s tim ugovorom već isključivo ostvarivanje prava iz obveznoga zdravstvenog osiguranja.

 

Osigurane osobe koje su obvezne same podnositi prijave ili davati određene podatke u svezi sa svojim pravima i obvezama, obvezne su u slučajevima iz stavka 1. ovoga članka same Zavodu naknaditi štetu koja je nastala jer prijava nije podnesena ili su dani neistiniti podaci.

 

Novčanom kaznom u iznosu od 70.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba koja podnese prijavu na obvezno zdravstveno osiguranje na temelju zaključenog ugovora o radu čija svrha nije bila obavljanje poslova u skladu s tim ugovorom već isključivo ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Novčanom kaznom u iznosu od 8.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se odgovorna osoba u pravnoj osobi i fizička osoba za prekršaj iz stavka 1. i 2. ovoga članka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija