Jump to content

uvreda


Predrag60

Preporučene objave

molim pomoć :(

netko je otvorio lažnu fb stranicu i objavio laži i tračeve o meni. nakon što su to svi vidjeli ta osoba je odmah ugasila taj lažni profil koji više ne postoji. ja sam uspio isprintati te uvrede. što mogu učiniti? nemam ime i prezime osobe jer je profil lažan i obrisan. mogu li tužiti tog nekog nepoznatog i što se da napraviti. može li mu se ikako ući u trag. može li to policija uistinu napraviti? što ako ta osoba nije legalno spojena na mrežu već koristi tuđu ili se prijavila negdje iz javnog kafića ili slično???

puno hvala na odgovoru!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps. moram reći da to nisu bile prijetnje smrću ili išta slično već tračevi tipa da sam varao ženu sa šeficom, da sam zaposlio neke ljude mimo natječaja i slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Predrag,

mislim da u Vašem slučaju ništa neće biti moguće po principu pravne zadovoljštine. Nemate ime osobe koja je o Vama iznosila klevetu, ne postoji stranica (trebali ste odmah prijaviti administratoru). Očigledno se radi o osobi koja je itekako vješta u korištenju kompjutera i mislim da ni policija ne bi "išla u potragu za tako zvanim hakerom". Moj savjet je da to zaboravite i shvatite kao neslanu šalu jedne nezrele osobe. Bojim se da Vam ništa drugo ne preostaje, a ako Vam supruga vjeruje i ako postoji uzajamno povjerenje objasnite joj situaciju. Takve stvari se događaju na žalost vrlo često. Ljudi su ispod kože "krvavi" kako se to kaže. Dakle, čuvajte živce i zaboravite sve.;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može li to policija uistinu napraviti? što ako ta osoba nije legalno spojena na mrežu već koristi tuđu ili se prijavila negdje iz javnog kafića ili slično???

Iako se radi o KD-u koje se goni po privatnoj tužbi policija bi trebala radit na otkrivanu počinitelja ali se to neće dogodit i iz razloga što bi to zahtjevalo puno rada i sredstava (čak i da stranica postoji) a krajnji rezultat je veoma upitan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija