Jump to content

izdavanje računa


petyzg

Preporučene objave

Molim vas da mi pojasnite zakon o PDV-u članak 15. Da li je moguće da za robu koja nije izdana (otpremljena) ne smije biti fakturiran račun. Račun mora ići sa otpremnicom (valjda odmah mora po fakturi biti ispisana...) Moje pitanje je sljedeće: što ako kupac ne može podići robu koju je platio zbog bolesti, vremena, okolnosti... Ne razumijem to da račun ne smije biti fakturiran, a otpremnica npr. opozvana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Račun se može izdati tek kod isporuke. Ono što se može napraviti je izdati račun za primljeni predujam. Prema pravilniku Zakona o PDV-u (mislim članak 159.) račun za predujam se ne stornira već se za razliku manje uplaćenog izdaje račun i na njemu navodi vezu s računom za predujam.

 

To znači: Može se izdati račun za predujam i kasnije samo otpremnica. Ili se prvo izdaje račun za predujam, a kasnije račun kad je isporuka koji se umanji za predujam ( npr. račun iznos 3.000 - predujam 2.500 = 500). On može biti i nula ako je predujam jednak računu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija