Jump to content

upis u katastar


lucy25

Preporučene objave

Ako postoji situacijski nacrt izvedenog stanja iz 1984.potpisan i pečatiran od direktora katastarske općine,da li je objekt zbog kojeg je rađen isti nacrt automatski trebao biti ucrtan u katastarski plan ili se trebalo posebno davat zahtjev za to?U gornjem lijevom uglu je upisan i broj katastarskog plana.

hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

Za upis u katastar treba ovlašteni geodeta izraditi geodetski snimak i elaborat ,te prijavni list za gruntovnicu .Geodetu je trebalo dati rješenje o pravu gradnje ili pravomoćnu građevinsku dozvolu da bi mogao izraditi taj elaborat .U elaboratu geodetske izmjere prikazana je parcelacija građevinske čestice i tlocrt građevine .

Bez elaborata geodetke izmjere nema prikaza objekta u katastru .Ako to niste učinili tada to morate povjeriti ovlaštenom geodetu sada .Umjesto građevinske dozvole možete geodetu dati rješenje izvedenog stanja .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na Vašem odgovoru...ja sam taj situacijski nacrt našla u arhivu,ne mogu pronaći nikakav dokaz o pravu gradnje i nikako ne mogu dokazati (po novom Zakonu o postupanju) da je objekt izgrađen legalno..Ja posjedujem situacijski nacrt izvedenog stanja iz 1984.,parcelacijski elaborat iz 1986.(koji je ucrtan tek 1984.)Izgrađeni objekt nije ucrtan ali mene najviše zanima da li postoji koji zakon kojim se nalaže posjedovanje dozvole za gradnju da bi se mogao izraditi ovaj situacijski nacrt?Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija