Jump to content

carinski prekršaj


ensar

Preporučene objave

Poštovani,

u travnju prošle godine me zaustavila policijska patrola dok sam upravljao automobilom registriranim u Bosni i Hercegovini. Automobil nije moj nego od rodice koja je bila sa mnom. Inače imam dvojno državljanstvo, BiH i Hrvatsko i u tome trenu kada su me zaustavili sam im pokazao BiH vozačku i dokumente ali su oni utvrdili da ja imam prebivalište u Hrvatskoj jer studiram u Splitu i rekli da je to carinski prekršaj. U lipnju sam dobio carinsko rješenje i kaznu od 6000 kn. Poslao sam žalbu na to i tražio ukidanje ili bar umanjenje kazne zbog niza olakotnih okolnosti. Svo ovo vrijeme me nisu ni pozivali niti sam dobio odbijenicu za žalbu. Danas sam dobio rješenje da moram platiti 15000 kn kazne tj tih 6000 + kamate i na to nemam pravo žalbe. Zanima me po kojoj to osnovi u par mjeseci može narasti kamata 9000 kn i ne znam šta da radim po tom pitanju jer sam student i nezaposlen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja se ispričavam na krivoj informaciji jer sam tek sad dobio dokument, krivo su mi objasnili o čemu se radi. Znači ja sam prvo dobio kaznu za carinski prekršaj na koji sam pisao prigovor. Sada mi šalju carinski dug za vozilo u vrijednosti 15000 kn. Što mi uopće nije jasno, jer tada mi auto nisu zaplijenili nego su me pustili da idem dalje. Koliko ja shvaćam oni traže da ja platim carinu za uvoz toga istog automobila koje više ni u vlasništvu moje rodice. U prilogu vam dostavljam dokumentuntitled.jpg

 

Unaprijed zahvaljujem i još jednom se ispričavam zbog krivih informacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija