Jump to content

Dojmovi sa dsi-a 23.02.2013.


tommy1981

Preporučene objave

Dragi moji forumaši i forumašice,

 

napokon je polaganje dsi-a iza mene, jučer je sve prošlo ok, osim EU, ali i to će se riješiti. Odlučila sam svoje dojmove podijeliti s vama, jer znam da je većina vas sada u panici, traži pitanja itd.

 

Mislim da je prvo i osnovno pravilo polaganja stvar sreće i kakav vam je ispitivač. Ja sam EU učila tjednima, nisam ju prošla.. jer sve što sam rekla nije bilo dovoljno.

 

Pa evo, što se tiče EU, dobro pratite dnevna događanja, monitoring, ugovore u detalje. Kolegu je pitala Ugovor iz Mastrichta, pričao je i pričao i pričao. I ona je an to rekla da ju to ne zanima, da želi da joj kaže što ona želi čut. ne sjećam se koji je to bio bitan detalj. I jako je bitno za EU koja je stručna sprema. Ako ste VSS, morate briljirati. Naučite dobro tijek pristupa Hrvatske, Sporazum o stabilizacijji, otvaranje i zatvaranje poglavlja. Programe i fondove, pristupne, predpristupne, institucije EU u detalje, kolegicu je pitalo koliko eu ima stanovnika, pa nešto vezano za postotak od toga kako se računa itd.

 

Ukratko, ona pitanja kojih se sjećam

statut, izvršna tijela, osnivanje stranaka, nadzor, povrede dužnosti,povjerenik vlade rh, uvjeti za primanje u radni odnos, predstavnička tijela..

 

vlada, sabor, ustavni sud, međunarodni ugovori, sektori, ured državne uprave, tijela državne uprave, državni ured itd.

 

pisarnica, pomoćne evidencije, interna dostavna,knjiga pošte, stranka u postupku, rješenje žalba, rok, utječu li neradni dani na dostavu itd..

 

Stvarno se više ničeg ne sjećam.. sretno svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne, bila je crna.. tražila je dosta opširne odgovore.. jer kao vss smo, intelektualci, moramo imati znanje o eu itd.. i baš nije bila ni preugodna.. na kraju sam blokirala, i činilo mi se da sve što kažem neće biti točno i na kraju nisam više bila sigurna u ništa.. jer ničim nije bila zadovoljna

Hvala puno na opširnom obrazloženju :)

Jel možeš napisati zašto te rušila iz EU? Jel možda bila plava gospodja s dužom kosom, djeluje dosta strogo?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija