Jump to content

Direktor suprugu oduzeo vizu


Damolina

Preporučene objave

Suprug se zaposlio u Sloveniji, ali kako ni nakon 6 mj direktor suprugu nije osigurao posao, suprug je odlucio preci u drugu firmu u Sloveniji.

Kad je dosao dati otkaz, direktor je skoro nasrnuo na njega, prijetio mu da nece preci granicu i da mora ostaviti vizu ( vizu je suprug vadio o svom trosku - 102 € ).

Kako nije znao sto napraviti, suprug mu je vizu ostavio.

 

Otisao je u novu firmu gdje su mu rekli da je viza njegova i da ju nije smio ostaviti, suprug se vratio po nju, ali mu ju nisu htjeli vratiti.

 

Tajnica nove firme je zvala u Upravnu Enotu u Ptuju i tamo je bio receno da je direktor prve firme odma njih zvao i rekao da je vidio mog supruga da radi na crno, sta naravno nije istina i ne postoje nikakvi dokazi.

Onda je u novoj firmi dobio savjet da im ostavi vizu i da nema posla vise s njima, a da ce morat izvaditi novu vizu ( opet platiti 102€ i cekati mjesec dana na istu ).

 

Sad nas brine da li ce suprug moci dobiti novu vizu s obzirom da je vec jednu imao, al eto, ostao je bez nje.

I kako je uopce moguce da direktor firme odjavi vizu na suprugovo ime?? Pa ne oduzima vizu samo organ koji ju je i izdao?

 

Nadam se sto brzem odgovoru!

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da biste trebali to pisati na slovenskom forumu. Ima puno naših ljudi koji tamo rade sigurno će netko htjeti nekako pomoći.

Raspitajte se da li se to što zovete viza izdaje posebno za svaku vrstu posla odnosno da li tvrtka garantira da će zaposliti tu osobu. Za Njemačku firma zatraži radnu dozvolu za osobu x i to se upisuje u putovnicu, a važi samo za tu firmu i na određeno vrijeme. Ne znam kako je u Sloveniji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija