Jump to content

nasljedstvo


miro33

Preporučene objave

imam mali problem.brat i ja smo ostali bez oca prije tri godine.ostavinskom raspravom se sve podjelilo pola meni a pola njemu.otac je rođen u BIH.njegov otac je preminuo prije deset i više godina, a ostavinska rasprava je bila u desetom mjesecu 2012.što i kako napisati u izjavi o nasljedstvu?kako ispuniti izjavu?brat i ja bi htjeli zadržati svaki svoj dio.molim pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani Miro,brat i vi ste naslijedili imovinu oca u jednakim dijelovima,sto je pretpostavljam vec i upisano u zemljisnim knjigama.

Drugi dio vase teme koliko mogu uociti se odnosi na ocevog oca,odnosno vaseg djeda,koji je posjedovao imovinu u BiH,te se vodi ostavinski postupak,u kojem i vi imate svoja nasljedna prava kao ocevi pravni sljednici ,samim tim i djedovi zakoniti nasljednici.

E sad mi nije jasno sta vas u svemu tome buni,kakvu izjavu spominjete,ako mislite na nasljednicku,onda nevidim nikakav problem,ili se prihvatate ili neprihvatate nasljednog dijela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mi se prihvaćamo nasljedstva, ali nam samo treba pomoć oko izjave.što i kako da napišemo?nismo se do sad susretali sa ovakvim stvarima.naime, ako smo nakon ostavinske rasprave iza oca mi nasljedili svu njegovu imovinu, zašto sad moramo pisati takvu izjavu da prihvaćamo ono što je njegovo i nama zakonski pripada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija