Jump to content

Krivo izmjereni objekti


nmt

Preporučene objave

Mjernici koji su za vrijeme onog vala uređivanja zemljišnih knjiga izašli kod mene doma na teren i mjerili zemljište te na njemu moje objekte, napravili su krive izmjere jer sad prilikom legalizacije garaže i šupe imam problem što u katastru ne odgovaraju mjere koji su ti općinski mjernici napravili s mjerama koje su najnovije uzete i kvadratura ne odgovara stvarnoj, iako ništa nije nadograđivano od 60-ih godina.

 

Kako sad natjerati općinu da ispravi svoju grešku o svom trošku a ne da ja moram plaćati geodete i tko zna koga za ispravak tuđih grešaka?

 

Hvala na bilo kakvoj informaciji, odvjetnik mi nije rekao ništa korisno osim to da treba izvesti geodeta na teren koji će to ponovo ucrtati, a ja dobro znam tko će to onda platiti - ja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

drago mi je da je netko otvorio i tu temu. Imam i sam slican problem, a ukratko cu napisati o cemu se radi. na cestici ciji je vlasnik moja baka, a ja bih je trebao naslijediti, napravljena je parcelacija 1988. godine. parcelacija je radjena u svrhu ucrtavanja puta izmedju vlasnika parcela, te je usmenim dogovorom utvrdjeno da ce svaki od vlasnika "dati" duzinski 2,5 m za novu cesticu koja ce biti sirine 5 metara i upisati se kao javno dobro. to je sve napravljeno, postoji skica izmjere, ali sada dolazi do problema. Trenutno stanje u katastru ne odgovara toj skici izmjere, ali niti stvarnom stanju na terenu. Naime, novom geodetskom izmjerom ispada da je objekt koji je prije postojao na nasoj cestici, zapravo izgradjen na tom putu, novonastaloj cestici. Prema tome mislim da je zbog nekog razloga skica izmjere krivo prenesena u kastar, jer je nemoguce da bi netko normalan ucrtao novu cesticu, a to je put, preko postojeceg objekta. Problem je u tome sto je susjedna parcela promijenila vlasnika, a on ne priznaje tu skicu, vec novu izmjeru, te mi je ogradom onemogucio pristup parceli. Kako je moguce da se napravi stvarno stanje koje je vec vise od 20 godina na terenu, tj. da se put ucrta na mjestu gdje je bio skiciran 1988. i gdje se i stvarno koristi?

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija