Jump to content

otvaranje zadruge/domaće radinosti/doo/obrt


pixa

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć.

Iz hobija se bavim izradom heklanih/pletenih predmeta i postoji interes za kupnjom mojih predmeta. Nikako nisam željela prodavati iste na crno zato što želim izbjeći moguće kazne i nisam sklona kršenju zakona.

Razmišljala sam da hobi pretvorim u neku vrstu legalnog posla uz moj redovni posao koji radim. Kako u to ne mogu uložiti puno vremena ne očekujem velike prihode od tog posla. odnosno očekujem da će ukupni prihodi biti od 2.000-10.000 kuna godišnje. Moje je pitanje što je najbolje i najisplativije otvoriti u ovom slučaju.

-Pročitala sam da bih mogla otvoriti domaću radinost (ili kućnu?) ali da su godišnja davanja oko 4000 kuna. Ne znam je li to točna informacija, ali ako je tako to su mi prevelika davanja s obzirom na očekivana primanja

-Također sam razmišljala o otvaranju zadruge sa prijateljicom koja radi šivane predmete. Je li to uopće moguće da svatko radi svoju vrstu predmeta i kako se onda dijele prihodi od zadruge? Da li se dijele 50% svaka ili ovisno o zaradi svake ili je na nama da to odredimo statutom?

O obrtu ili d.O.o. ne znam ništa ili gotovo ništa tako da me zanimaju sve info koje mogu dobiti vezano uz ovu temu.

Prodaja bi išla i preko interneta pa sam htjela pitati i je li u svim ovim djelatnostima dozvoljeno prodavanje u inozemstvu i plaćanje preko paypala i sličnih službi? e da prodavala bih i mustre, znači to nije prodaja gotovih proizvoda nego slanje samo pdf file preko maila, je li to dozvoljeno ili je to dodatna djelatnost?

zahvaljujem unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija