Jump to content

Ostavljanje stana djeci u slucaju razvoda


sanja-sanja

Preporučene objave

Postovani, moja obiteljska situacija trenutno nije cista. Imam dvije malodobne djevojcice (vrtička dob), s muzem sam u vezi deset godina, vlasnici smo stana (50%-50%) -pod kreditom. Zeljela bih osigurati svojoj djeci jednog dana stan u slucaju da se dogodi razvod ili, ne daj Boze, moja smrt.

Zanima me može li se napisati i kod bilježnika ovjeriti da u tim slučajevima stan u potpunosti pripadne djeci. Ima li netko prijedlog kako stambeno zaštiti djecu u ovakvom slučaju.

Naravno mislim da bi on pristao potpisati (trenutno) takvu izjavu ili sto vec kod odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete nikoga od svojih nasljednika (u ovom slučaju osim djece- i muža ako umrete prije njega) obvezati unaprijed da ne zatraži svoj nužni dio pri nasljeđivanju vaše imovine (u ovom slučaju, 1/2 stana ako je to sve što imate). Ako vas nadživi, mužev dio ostaje njegov (njegova bračna stečevina), a vaš nasljeđuje njih troje po 1/3 (npr bez oporuke) ili po 1/6 (nužni dio u vašem primjeru) ili neka druga varijanta u kojoj se ne zadire u nečiji nužni dio.

 

U slučaju razvoda, također ne možete nikoga obvezati, da svoju imovinu daruje nekome (ona njegova 1/2 stana), a vi sa svojom možete odlučiti što hoćete.

 

Oboje možete darovati djeci svoju 1/2 (za života, kad bilo), ali obvezu da će svoj dio bračne stečevine u slučaju razvoda netko nekome darovati (svejedno kome) ili svoj nužni nasljedni dio darovati nekome (i opet svejedno kome), ne možete ugovarati za neki hipotetski slučaj.

 

Vjerovati na riječ, ovjerenu ili ne, možete slobodno ako to smatrate dovoljnim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani, hvala Vam na odgovoru. Obzirom da moja ideja nije najbolje rjesenje -zanima me imate li Vi kakav prijedlog kako da osiguram da moja djeca dobiju stan. Trenutno sam u poziciji da ce mi muz potpisati bilo koji prijedlog -ali nisam sigurna da ce to biti za godinu dvije.

Unaprijed hvala na odgovoru

Srdacan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija