Jump to content

HZZO otkazuje ugovor ustanovi. Koja su moja prava?


maja33

Preporučene objave

Šest godina radim na neodređeno u privatnoj zdravstvenoj ustanovi koja ima ugovor sa HZZO-om. Ugovorno razdoblje moga šefa i HZZO-a traje do30.04.2013. Opseg posla se smanjio i vjerojatno je da neće produžiti ugovor. Zanima me ukoliko se njihov ugovor ne produži , ima li vlasnik ustanove ikakve obaveze prema meni dalje (otkazni rok) ili automatski dobivam radnu knjižicu u ruke. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte prejudicirati niti daljnje nesklapanje ugovora niti ovu crnu varijantu koja Vam pada na pamet, naime opseg posla nema nikakve veze s daljnjim ugovornim razdobljem već s drugim stvarima, primjerice mrežom zdravstvene zaštite za pojedina područja koja pokriva ustanova u kojoj radite, a u konačnici i da tog ugovora ni ne bude iz bilo kojeg razloga to ne znači da se djelatnost ne može nastaviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HZZO radi rezove u zdravstvenim djelatnostima. Pacijentima se glatko odbijaju doznake (uputnice) za provođenje zdravstvenih usluga na koja su do sada imali pravo. Meni je za plaću trebalo otprilike 15 pacijenata mjesečno, a sad ih nemam toliko. Direktor je ostavio na meni da si sama "nabavljam" pacijente, što je nemoguće. Mreža je popunjena sa mojim radnim mjestom i za to mjesto se natjecala još jedna ustanova, koja bi lako mogla dobiti ugovor umjesto nas. Recimo da ima bolju "logistiku". Istina je da se i u tom slučaju djelatnost može nastaviti, ali isključivo privatnim plaćanjem pacijenata. Ljudi nemaju novaca i oni koji su voljni platiti nisu dovoljni da isfinanciraju šefove potrebe i moju plaću. Ja sam potpisala ugovor sa poslodavcem, a ne HZZO-om i pretpostavljam da poslodavac mora ispoštovati otkazni rok, bez obzira na istek ugovora sa državom. Istina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija