Jump to content

Hitno mi potreban savjet


editaa

Preporučene objave

Poštovani..trebam savijet od nekog tko je bio u sličnoj situaciji.Rastala sam se nakon 9 god braka. Dobila sam skrbništvo nad djecom i zadrzala muzevo prezime.Nakon odredenog vremena sam upoznala sadasnju ljubav s kojom planiram ponovni brak.Zanima me dali se mogu vjencati pod prezimenom bivseg muza sa njim .Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete. To je Vaše osobno ime (prezime), nema veze sto ste ga stekli udajom. Ako niste promijenili prezime u djevojacko u roku od 6 mj. nakon okoncane rastave braka onda morate, ukoliko zelite promijeniti prezime u djevojacko, ici "redovnim" postupkom promjene osobnog imena (pisanje zahtjeva, objavljivanje na oglasnoj ploci, cekanje da istekne mjesec dana dok zahtjev stoji na oglasnog ploci, te na kraju dobivanje rjesenja...). No, da se vratim na Vase pitanje - mozete se vjencati i pri tome uzeti prezime novog muza ili zadrzati sadasnje prezime (prezime bivseg muza).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija